Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Hetvennégy korbácscsapásra ítélték egy csók miatt

2003.04.24. 17:05
A híres iráni színésznő elhunyt férje tanítványának homlokára nyomott csókot nagy nyilvánosság előtt, megsértve az ország vallási törvényeit. Az ítélet végrehajtását felfüggesztették, egy újabb csók azonban biztos korbácsolást jelent a színésznőnek.
Nyilvános korbácsolásra ítéltek egy filmszínésznőt Iránban egy csók miatt. Gohar Keirandis tavaly szeptemberben egy filmes díjkiosztón szegte meg a síita ország szigorú vallási törvényeit - jelentette a Reuters. A színésznő a legjobb rendezőnek járó díj átadásakor homlokon csókolta a nyertes Ali Zamanit, elhunyt férje egykori tanítványát.

A házasságon kívüli testi érintkezés tabunak számít Iránban. Keirandis "anyai" gesztusa hatalmas közfelháborodást váltott ki, a helyi vallási vezetők tiltakozó demonstrációkat szerveztek és bíróság elé állítatták a színésznőt és a fiatal rendezőt.

Keirindas többször is bocsánatot kért azért, ha gesztusával bárkit is megbántott - írja a Reuters. A bíróság talán ennek hatására felfüggesztette a 74 korbácscsapásra ítélt özvegyasszony büntetését. Amennyiben azonban újra hasonló bűnt követ el, végrehajtják az ítéletet.