Auguszta
-4 °C
2 °C

Kokain áll a sorozatgyilkosság hátterében?

2003.08.21. 11:35
A virginiai sorozatgyilkosság hátterében kábítószer állhat, közölte az ügyben nyomozó seriffhelyettes. A hatóságok azt állítják, egyre közelebb jutnak a tetteshez, és hamarosan elkészülnek a fantomképpel is. Közben újabb lövés dördült egy charlestoni szupermarketnél.
A virginia Kanawha megyei seriff, Dave Tucker a közelmúltban három halálos áldozatot követelő sorozatgyilkossággal kapcsolatban elmondta: a nyomozás most már szinte egy személyre koncentrál. Egy másik nyomozó eközben azt állította, hogy a rendőrségnek tíz "komoly" gyanúsítottja van, akik már megfigyelés alatt állnak. A hatóságok azt közölték, hogy hamarosan elkészül a szemtanúk vallomásain alapuló fantomkép.

Újabb lövés

A helyi rendőrség jelentése szerint szerdán délután újbúl tüzet nyitottak egy Charleston környéki bevásárlóközpontnál. A támadásban senki sem sérült meg. Az esetről csak annyit tudni, hogy nem sokkal később a rendőrök üldözőbe vettek egy autót, de később szem elől tévesztették. Utána helikopterrel próbáltak a jármű nyomára bukkanni, de nem jártak sikerrel.

Kokain?

Phil Morris seriffhelyettes azt mondta a CNN-nek, hogy "valószínűleg kábítószer" áll a sorozatgyilkosság hátterében. Morris ezt nem részletezte, csak annyit mondott: az egyik áldozat ismerőseinek köréből előkerült egy férfi, aki azt vallotta: "Kokain lehet a dologban".

Magas, fehér férfi

Az eddigi vallomások alapján a rendőrség egy körülbelül 180 centiméter magas, sportos testalkatú, szakállas fehér férfit keres. Az elkövető egy sötétszínű (esetleg gesztenyebarna), duplakabinos - valószínűleg Ford F-150 típusú - kisteherautóval közlekedik.

22-es kaliber

A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy az augusztus 14-én meggyilkolt két emberre ugyanabból a 22-es kaliberű puskából adták le a végzetes fejlövéseket. A rendőrök most már bizonyosak abban is, hogy a négy nappal korábban agyonlőtt férfire is ugyanaz az elkövető támadt. A washingtoni sorozatgyilkosok ugyancsak egy 22-es kaliberű puskát használtak.