Auguszta
-3 °C
2 °C

Letartóztatták Oliver Stone-t

2005.05.29. 11:16
Egy ittas vezetők kiszűrésére felállított ellenőrző pontnál bukott le a rendező Los Angeles-ben, a rendőrök a kocsijában konkrétan meg nem nevezett kábítószert is találtak. Egy éjszaka után óvadék ellenében szabadult.
A Beverly Hills-i Sunset Boulevard-on futott bele egy kifejezetten az ittas vezetők kiszűrésére kirendelt rendőrségi ellenőrzésbe Oliver Stone. Az 58 éves Oscar-díjas rendező a rendőrség szerint ivott, és a kocsija átvizsgálása során kábítószert is találtak. Azt ugyanakkor nem hozták nyilvánosságra, milyen drog volt a rendezőnél.

Stone egy éjszakát töltött a fogdában, péntek esti letartóztatása után szombaton 15 ezer dolláros (kb. 3 millió forint) óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Stone-t 1999-ben egyszer már elítélték kábítószer birtoklása és ittas vezetés miatt, akkor drogleszoktató programon kellett részt vennie.

A bíbor szívet is megkapta

Az egyebek között az Oscar nyertes Szakasz és a Született július 4-én című, a vietnami háborút feldolgozó filmjeiről ismert rendező maga megjárta a frontvonalat: kimaradt az egyetemről, hogy előbb tanárként, majd katonaként szolgáljon Vietnamban. A hadseregben bronz csillaggal és bíbor szívvel is kitüntették.