Sára, Márió
2 °C
6 °C

Lecsukták a kiskorút elcsábító amerikait

2003.08.21. 21:29
Kiskorú elcsábításával vádolják Toby Studabakert az angol hatóságok. A leszerelt tengerészgyalogos megszöktette szüleitől Shevaun Penningtont, akivel az interneten ismerkedett össze. A lány elhallgatta, hogy még csak tizenkét éves.
Manchesterben börtönözték be Toby Studabaker volt amerikai tengerészgyalogost, aki egy tizenkét éves angol kislány megszöktetésével tette nevét ismertté idén nyáron. A német hatóságok csütörtökön Frankfurtban adták át a harmincegy éves férfit az Interpol embereinek.

A volt amerikai katona elleni vádakat még az este folyamán pontosítják. Studabakert mostanáig hivatalosan "kiskorú elcsábítása" miatt körözték.

A férfi júniusban szerelt le az amerikai hadseregből, majd eltűnt; elhagyta Michigan államban lévő otthonát, és július 12-én Manchesterben járt, hogy találkozzon Shevaun Penningtonnal, akivel az interneten ismerkedett meg.

Öt napig voltak szökésben, a párt Európa-szerte kereste a rendőrség, aztán Studabaker július 16-án Frankfurtban feladta magát. A férfi fiatal kísérőjét előzőleg repülőgépre ültette, a lány épen és egészségesen hazakerült szüleihez.

Studabaker tagadja, hogy bármiféle szexuális kapcsolata lett volna a kislánnyal, aki - állítása szerint - eltitkolta valódi korát a világhálón folytatott beszélgetésekben.