Izabella, Dalma
13 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Szexuális zaklatásért büntették az elsőst

2006.02.09. 08:20
Játék közben két ujjal egy osztálytársnője öve alá nyúlt egy elsős általános iskolás az Egyesült Államokban. Az iskola komolyan vette magát, szexuális zaklatás vádjával három napra kitiltották az iskolából a szexuális és a zaklatás szavakat sem ismerő kisfiút.

Három napra eltiltottak az iskolalátogatástól egy elsős általános iskolást a massachusettsi Brocktonban, jelentette az AP. A kisfiú az iskola szakvéleménye szerint szexuálisan zaklatta egy osztálytársnőjét.

"Sikoltoztam" - kommentálta a büntetést Berthena Dorinvil, a kisfiú anyja. "Azt se tudja mi az [a szexuális zaklatás], még csak hat éves" - mondta az Enterprise című helyi lapnak.

A kisfiú bűne az volt, hogy az egyik szünetben állítólag két ujjal benyúlt a lány öve alá. Az iskola nem válaszolt az Enterprise az eset részleteire vonatkozó kérdéseire. "Gondos kivizsgálás nélkül nem tiltottuk volna ki" - jelentette ki Cynthia McNally, az iskola szóvivője.

Dorinvilt január 30-án az iskola igazgatója tájékoztatta az esetről és kérte, hogy vigye haza fiát. Amikor odaért, fia rémülten kérdezte, hogy akkor most rendőrök fogják-e elvinni?

Az igazgató elmondása szerint a kislány "feljelentése" alapján indítottak vizsgálatot. A lány szerint a fiú bőrét is megérintette. A kisfiú ezt tagadja, állítása szerint csak a lány pólóját érintette meg, miután a lány már megérintette őt. "Csak játszottak" - mondta Dorinvil az Enterprise-nak.