Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Hazahozták Kenyából a szatír nőgyógyászt

2005.09.28. 07:38
Feladta magát a három éve keresett nőgyógyász, aki két altatott betegét is megerőszakolta. Soponyai József az afrikai országban akart letelepedni, elvett egy helyi nőt, de súlyos betegsége miatt kénytelen volt feladni tervét.
Hazahozták Kenyából kedden a körözött nőgyógyászt, Soponyai Józsefet - tudta meg a Blikk. A három évig bujkáló férfit Mombasában fogták el, majd átadták a magyar hatóságoknak. Egy hétéves gyerek útlevele volt nála, azonban Magyarországra hazatérési engedéllyel érkezett, amelyet a kenyai követség állított ki.

Soponyai József régi munkahelyén, a Pécsi Tudományegyetem szülészeti klinikáján több betegét azzal az ürüggyel csalta orvosi szobájába, hogy csak ott tudja elvégezni a szükséges vizsgálatokat. Ott altatót adott be pácienseinek, és kihasználva kiszolgáltatott helyzetüket, megerőszakolta őket. A sértettek később hiába mentek a leletükért, Soponyai József úgy tájékoztatta őket, hogy a mintavétel nem sikerült, azokat meg kell ismételni.

A Baranya Megyei Bíróság négy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte, ám a férfi nem vonult be a börtönbe, hanem hamis útlevéllel Kenyába szökött.

Feleségül vett egy helyi nőt, és évekig bujkált. A Blikk úgy tudja, hogy a férfi nemrég súlyos vesemedence-gyulladást kapott, így feladta magát a hatóságoknak.