Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Felrobbantott kukák és hatvan rendőrségi eljárás

2005.01.03. 16:59
A szilveszteri petárdázásnak és duhajkodásnak 100 kuka esett áldozatául. A rendőröket országszerte 150-szer riasztották, 60 esetben büntető vagy szabálysértési eljárást indítottak.

Jelentős, több mint kétmillió forintos kárt okoztak a petárdák szilveszterkor Budapesten a szemétgyűjtő edényekben, mondta hétfőn Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője. Közel száz közterületi szemétgyűjtő ment tönkre Budapesten, ezek közül 28-30-at petárda gyújtott meg, a többit vandálok rongálták meg. Szintén petárdától teljesen kiégett egy óbudai hulladékgyűjtő szigeten két nagyméretű tartály. A becsült kár értéke 2,1 millió forint.

Az FKF Rt. munkatársai az újév első napján összesen hétszáz köbméter szemetet szállítottak el a fővárosi közterületekről és a különböző rendezvények színhelyeiről. Megkezdték a tönkrement szemétgyűjtő tartályok pótlását is, tette hozzá a szóvivő.

A rendőrségre százötven panasz érkezett az ünnepek alatt a szilveszteri petárdázások miatt. Az Országos Rendőr-főkapitányság jelentése szerint 103 esetben a rendőröknek kellett intézkediük. A hatóság hat büntetőeljárást indított, és ötvenkét szabálysértési eljárást kezdeményezett. A petárdák és tűzijátékok szabálytalan használata miatt három ember szenvedett súlyos sérüléseket.