József, Bánk
-7 °C
0 °C

Megtalálták az eltűnt kislányokat

2006.06.12. 23:11
7-9 éves gyerekek tűntek el egy tájékozódási versenyen Pilisszentlélek térségében. A hajnali órákban kutatás közben épen és egészségesen megtalálták a három kislányt, akik az éjszakát az erdőben töltötték.
Egy budapesti iskola három tanulója hétfőn, déli 12 óra körül eltűnt egy tájékozódási versenyen, Pilisszentlélek térségében. Az eltűnteket 350-en keresték. Végül kedden hajnalban találták meg őket.

A tájékozódási versenyen ötfős csapatok indultak, a csapat három lánytagja előresietett, a két fiú 12.45-kor célba ért. A három, hét és kilenc év közötti kislány hajnalig nem adott életjelet magáról.

Az eltűnt kislányokról kapott jelentés után a rendőrség három órán át helikopterrel kereste a gyerekeket. A kutatást 350 fős, erdészekből, polgárőrökből, barlangi mentőkből és rendőrökből álló csapat folytatta. A keresésben helyi lakosok is rászt vettek, és a helyszínen voltak az eltűnt gyermekek szülei is.

Az eltűnés feltételezett helyszínétől két kilométerre van a legközelebbi lakott település, azonban elképzelhető, hogy a kislányok rossz irányba indultak el, és távolra kerültek a lakott helyektől.

Az eltűnt kislányok egyike amerikai állampolgár, de magyarul jól beszél, másikuk epilepszia miatt gyógyszeres kezelés alatt áll.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft