Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Tarantula mászott elő a szőlőből

2008.05.14. 17:10
A szőlővel együtt egy tarantulát is hazavitt egy angol család a szupermarketből. Az apa éppen a gyümölcsöt mosta fiának, mikor a félelmetesnek látszó, de emberre nem veszélyes pók előmászott a fürtök közül, írta a BBC news.

Egy öt centiméteres tarantula két napig rejtőzött a szőlőszemek között a hűtőben, mielőtt Kevin Hudson, az apa felfedezte volna az állatot. Egy kicsit sokkolta a férfit a hirtelen előbukkanó pók, de nem okozott neki túl nagy traumát.

Más lett volna a helyzet, ha a felesége talál rá a hívatlan vendégre, mondja Hudson, aki a tarantulát szívbaj nélkül egy műanyag dobozba tette, és a legközelebbi állatkereskedésbe vitte.

Tündéri rózsaszín csíkok

Azóta egy hüllők és víziállatok számára fenntartott parkban talált otthonra a jövevény, ahol kiderült, hogy ez csak egy "kis chilei tarantula, tündéri fekete potrohhal és rózsaszín csíkokkal a hátán". A pók az emberekre nem veszélyes, csak hátborzongató látványa okoz riadalmat.

A park egyik gondozója elmondta: évente körülbelül fél tucat hívás érkezik hozzájuk a különböző szupermarketekből és zöldségesektől, hogy illetéktelen lényekre bukkantak. A békák mellett a tarantulák sem ritkák, de már az is előfordult, hogy kígyókat találtak a gyümölcsök között, mondta a gondozó.

Az Asda szupermarket képviselője bocsánatot kért a kellemetlenségért, és hozzátette, náluk még egyszer sem fordult elő hasonló eset.