Lukács
4 °C
15 °C
283 677 szavazat
371 560 szavazat

Tasnádiné tudta, hogy meg akarják ölni

2005.05.06. 08:47
"Régi történet" Marjai Judit szerint, hogy volt férje, Tasnádi Péter meg akarta öletni őt. Egy napilap információi szerint a múlt héten letartóztatott újságíró feladata volt, hogy kézbesítse Tasnádi börtönből kicsempészett leveleit. Állítólag Tasnádi egy ilyen levélben adott megbízást volt felesége megölésére.
Tagadás
Marjai Judti, az Indexhez az ügyvédjén keresztül eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: meglepődéssel vegyes felháborodással vette tudomásul, hogy a Blikkben cikket közöltek az ő nyilatkozataként. mert "egyáltalán nem nyilatkozott a Blikknek".

Mint írják, "Marjai Juditnak nem volt tudomása arról korábban, hogy férje bérgyilkosok útján, vagy egyéb módon őt meg akarja öletni".

A Blikk cikkére reagálva közlik azt is, nyertek már pert olyan sajtótermékek ellen, amelyek azt állították, hogy Marjai Judit kifosztotta a férjét.

"Nem újdonság számomra, hogy meg akartak ölni" - mondta a Blikknek Marjai Judit, Tasnádi Péter ismert vállalkozó volt felesége, akit a más bűnökért éppen előzetes letartóztatását töltő üzletember meg akart öletni meg nem erősített információk szerint. "Ez azonban már régi történet" - tette hozzá Marjai.

Mint arról beszámoltunk, a még nem tisztázott üggyel kapcsolatban letartóztatták B. Pál újságírót és Labancz Ferenc főrendőrt, akik különbözőképpen játszhattak szerepet a gyilkosság előkészítésében.

Harag, megalázottság és anyagiak

Marjai Judit, az ismert modell elmondta, tudta, hogy az életére akarnak törni. Tasnádi haragjának egyik oka az lehet, hogy Marjai - szerinte - megalázta őt. A feleség azt deklarálta például, hogy Tamara nevű lányának nem Tasnádi az apja.

A napilap úgy tudja, a rendőrség több száz levelet foglalt le, amelyet a gyanú szerint Tasnádi a fogságból írt. A levelekben adott megbízást Tasnádi többek közt volt felesége megöletésére, illetve Marjai élettársának meggyilkolására.

Levelezés a börtönből

Azt, hogy a leveleket hogyan csempészték ki, még nem tudni, de tény, hogy a Tasnádi-villában kötöttek ki, amelyet állítólag az őrnapló bejegyzései is bizonyítanak. A múlt héten letartóztatott újságíró egyik feladata a Blikk értesülései szerint az volt, hogy a villából kézbesítse a leveleket a címzetteknek, sok más futárhoz hasonlóan. Az előzetesben lévő B. Pál védelmét az az ügyvéd látja el, aki Tasnádi egy másik exnejének férje most, és aki korábban rendőr volt.

A büntetés-végrehajtási (bv) intézményekben a levelek tartalmát rendszeresen vagy szúrópróbaszerűen is ellenőrizhetik, kivéve ha a hatóságoknak vagy nemzetközi szervezeteknek címezték azokat, mondta a napilapnak Yazbekné Szabó Katalin, bv-szóvivő. Kivételt jelent szintén, ha ügyvédjének ír a fogságban lévő személy.

Az ügyvéd már tud róla, hogy új nyomozás indulhat

Tasnádi ügyvédje, Bíró László elmondta, védencét egyelőre nem gyanúsítják újabb bűntett elkövetésével, de már szóltak, hogy hamarosan újabb eljárás indulhat ellene.

A magyar FBI azt is szeretné kideríteni, miképp lehetséges, hogy Tasnádi a börtönből gondtalanul telefonálhatott. A jelek szerint telefonjához akkumulátort és kártyát is kapott.