Szexmunkát ajánlott a munkaügyi központ

2003.10.20. 10:39
Tudtán kívül szokatlan állást ajánlott fel a német szövetségi munkaügyi központ egy náluk nyilvántartott munkanélkülinek: a hölgyet egy telefonos szexvonal-szolgáltatás működtetői várták tárt karokkal. Az iroda azzal védekezett, hogy a munkaadó őt is félrevezette.
A 32 éves Daniela Pielorz örült, amikor Hildesheim német város munkaügyi központjából interjúra hívták, hiszen munkakörének - telemarketinges ügyfélszolgálati munkatárs - megfelelő állás ígérkezett. A boldogság viszont a munkaadójával való kapcsolatfelvétel után hamar szertefoszlott, hiszen egy szextelefon-szolgálat alkalmazottjaként akarták foglalkoztatni.

A munkaügyi központ elismerte hibáját és bocsánatot kért az asszonytól. A központ munkatársa szerint ők sem tudták, hogy "morálisan kifogásolható" munkára kérik majd fel a nőt. Azt mindenesetre megígérték, hogy ezentúl jobban megvizsgálják miféle munkára keresnek náluk munkaerőt.

Németországban szeptemberben 4,2 millió állástalant tartottak nyilván, a munkanélküliségi ráta meghaladta a 10 százalékot. Szakértők szerint 2005 előtt nem várható, hogy a munkanélküliek száma jelentősen csökkenne.

  • Hírek
  • Támogatások