Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schwarzenegger-bélyeget ad ki az osztrák posta

2004.07.18. 12:06
Szülinapi ajándékként bélyeget bocsát ki az osztrák posta az amerikai filmsztárból politikussá vált Arnold Schwarzenegger tiszteletére.
Az osztrák posta július 30-án "dobja piacra" a Schwarzenegger képmásával ellátott egyeurós bélyeget. Az Ausztriában született, politikussá vált színészt 57. születésnapja alkalmából éri a megtiszteltetés. A bélyegen a komoly tekintetű Schwarzenegger látható öltönyben és nyakkendőben, az osztrák és az amerikai zászló előterében. A 600 ezer példányban kinyomott levélbélyeg a "külföldön élő osztrákok" sorozat egyik darabja lesz.

Schwarzenegger, aki eredetileg egy kis osztrák faluból származik, Kalifornia kormányzójaként először a múlt héten tett hivatalos látogatást Ausztriába. A korábban Terminátorként mozivászonra kerülő színész Thomas Klestil államfő temetésén vett részt. A kormányzó vécsi látogatásán magánbeszélgetést folytatott a holokauszt-túlélő, nácivadász Simon Wiesenthal-lal.

Az ausztriában született Schwarzenegger nagy népszerűségének örvend szülőhazájában, korábban például stadiont neveztek el róla Grazban.