Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Schwarzenegger-bélyeget ad ki az osztrák posta

2004.07.18. 12:06
Szülinapi ajándékként bélyeget bocsát ki az osztrák posta az amerikai filmsztárból politikussá vált Arnold Schwarzenegger tiszteletére.
Az osztrák posta július 30-án "dobja piacra" a Schwarzenegger képmásával ellátott egyeurós bélyeget. Az Ausztriában született, politikussá vált színészt 57. születésnapja alkalmából éri a megtiszteltetés. A bélyegen a komoly tekintetű Schwarzenegger látható öltönyben és nyakkendőben, az osztrák és az amerikai zászló előterében. A 600 ezer példányban kinyomott levélbélyeg a "külföldön élő osztrákok" sorozat egyik darabja lesz.

Schwarzenegger, aki eredetileg egy kis osztrák faluból származik, Kalifornia kormányzójaként először a múlt héten tett hivatalos látogatást Ausztriába. A korábban Terminátorként mozivászonra kerülő színész Thomas Klestil államfő temetésén vett részt. A kormányzó vécsi látogatásán magánbeszélgetést folytatott a holokauszt-túlélő, nácivadász Simon Wiesenthal-lal.

Az ausztriában született Schwarzenegger nagy népszerűségének örvend szülőhazájában, korábban például stadiont neveztek el róla Grazban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!