József, Bánk
-6 °C
0 °C

Tömegesen mondják vissza az isztambuli utakat a robbantások miatt

2003.11.21. 15:27
Két charter gép indult volna a jövő héten Törökországba mintegy háromszáz magyar turistával, ám az elmúlt egy hétben történt robbantások miatt eddig kilencven százalékuk mondta vissza az utat.
Az Index által megkérdezett utazási irodák zöme az évnek ebben az időszakában nem foglalkozik törökországi utaztatással, inkább nyárra, a török riviérára szerveznek utakat. Ugyanakkor két utazási irodánál, az Eurotoursnál és a Suntimes-nál is jelezték, hogy az isztambuli robbantások óta többen jelezték, mégsem mennek Törökországba.

A legkritikusabb a helyzet a Suntimesnél, amely a jövő héten 24-én, és 25-én indított volna charter járatokat a török nagyvárosba. Az utazási iroda arról tájékoztatta az Indexet, hogy háromszáz utasuk kilencven százaléka mondta le a részvételt, így nem indítják el gépeiket. Az utasoknak visszatérítik a befizetett foglalót, vagy egy későbbi időpontra biztosítják a helyüket.

Az utazási iroda egyébiránt maga sem javasolja, hogy bárki is Törökországba utazzon mostanában. A Vistánál ugyanakkor például azt mondták, hogy hétvégi városlátogatásokat szerveznek, és éppen a terror támadásoktól sújtott Isztambulba, ám a két hét múlva induló csoportból eddig senki sem jelezte, hogy nem tart igényt a szolgáltatásra.