Auguszta
-3 °C
2 °C

Lángcsóva a troli vezetőfülkéjében

2005.12.05. 17:13
Poroltóval kellett lefújni egy trolibusz vezetőfülkéjét a fővárosban, mert az egyik berendezés lángra kapott. A troli sofőrje még be tudott állni a Dózsa György úti megállóba és időben leszállította az utasokat. Senki nem sérült meg.

Menetközben kapott lángra egy trolibusz vezetőfülkéjében az egyik berendezés a fővárosban az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út sarkán. Hétfő délután a troli sofőrje még be tudott állni a Dózsa György úti megállóba, leszállította az utasokat, majd levette az áramszedőt. Személyi sérülésekről nincs információ, de a buszon sokan utaztak - közölte a Havaria Press.

Az idős ZIU 9-es, szovjet típusú troliban az erősáramot kapcsoló kontaktor nevű berendezés húzott lángcsóvát - közölte az Index kérdésére a BKV fődiszpécsere. Ez az elöregedett, elhasználódott berendezéseknél előfordul - tette hozzá. A BKV fődiszpécsere hangsúlyozta: a troli nem gyulladt ki, a vezető a poroltóval időben megakadályozta a tűz továbbterjedését.

A trolit a hiba elhárítása után azonnal vissza akarták állítani a forgalomba, a vezetőfülkébe fújt por miatt azonban ki kell takarítani.

Az öreg trolikkal az utóbbi időben számos probléma akadt. A nyáron több trolivezető érzett gyengébb áramütést, amikor a jármű kezelőszerveihez ért.