Most egy idős utast rázott meg a trolibusz

2005.10.03. 16:12
Az árammal sokkoló trolibuszt a BKV garázsában vizsgálják, de eddig nem találtak semmit. A fődiszpécser szerint a statikus elektromosság lehet a ludas.

Áramütés gyanújával szállítottak hétfőn kórházba egy idős embert, akit akkor rázott meg az áram, amikor megnyomta a 80-as trolibusz leszállásjelzőjét, mondta Fehérvári Tibor a Budapesti Közlekedési Vállalat fődiszpécsere.

A troli a Kerepesi út és a Lóvásár utca kereszteződésében állt, amikor a nyolcvan éves utas megnyomta a leszállásjelzőt. Úgy érezte, hogy átfutott rajta az áram, amit jelzett a trolibusz sofőrjének is.

A BKV azonnal kihívta a mentőket, és az idős bácsit kórházba szállították. A helyszíre kiküldtek egy műszaki csoportot is, és kivonták a forgalomból a trolibuszt.

A járművet a helyszínen megvizsgálták, de kóbor áramnak nyomát sem találták. A trolibusz jelenleg a közlekedési vállalt garázsában áll, ahol további vizsgálatokat végeznek, mondta Fehérvári Tibor.

Az idős férfit megvizsgálták a kórházban, de nem találtak nála áramütésre utaló jeleket, ezért hazaengedték. "Lehet, csak a bácsi pulcsija lett statikus, és az rázta meg"- tette hozzá a fődiszpécser.

Az utóbbi időben azonban nem ez volt az egyetlen hasonló eset. Agusztusban három embert is megrázott a troli, igaz akkor a trolivezetők voltak az áldozatok.

  • Tippek
  • Bankszámla