Valér
4 °C
8 °C

Lángoló biciklijétől égett meg egy kisfiú

2004.08.05. 13:44
Égő kormányú biciklivel akart kerékpározni egy tizenegy éves kisfiú a Pest megyei Turán. A furcsa ötletet megvalósító gyerek súlyos égési sérüléseket szenvedett.
Megégett egy 11 éves kisfiú csütörtökön dél körül Turán, miután társával az utcán biciklizve különös ötlettől vezérelve felgyújtotta kerékpárja kormányát - tudta meg az Index a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Tüzes ötlet

A két tizenegy éves gyerek - F. Levente és F. Mihály - együtt kerékpározgattak, amikor F. Levente előállt azzal az ötlettel, hogy milyen jó lenne égő kormányú bicajjal kerekezni. Az ötlet megvalósításához hígítószert vásároltak, F. Levente a gyúlékony anyaggal lelocsolta biciklije kormányát, majd meggyújtotta. A felcsapó lángoktól meggyulladt a kisfiú ruhája, aki ijedtében elhajította az oldószeres flakont. A palackból azonban ráfröccsent a folyadék a gyerek felsőtestére, lángokba borítva a kisfiút.

Súlyosan megégett

A gyereket a mentők a fővárosi Bethesda Kórház égési osztályára szállították, jelenleg harmadfokú égési sérülésekkel ápolják az intenzív osztályon. A gyerek súlyos égési sérüléseket szenvedett a fején, arcán és mellkasán, testfelületének negyven százaléka megégett.

Az ügy körülményeit államigazgatási eljárás keretében a Gödöllői Rendőrkapitányság vizsgálja, jelenleg is folyik az esetleges szemtanúk felkutatása és meghallgatása.