Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Visszatér a tavasz

2005.04.24. 14:27
Az átmeneti hideg után jövő héten visszatér a meleg: kisebb záporokra ugyan érdemes számítani, de az ország felett felszakadozik a felhőzet. Igazi tavaszi időre lehet számítani.
Vasárnap délnyugat felől erősen megnövekedett a felhőzet, az esti óráktól egyre több helyen várható eső, zápor. Hétfőn északon, északkeleten túlnyomóan borult lesz az ég, másutt időnként felszakadozik a felhőzet. Sokfelé várható újabb eső, zápor, a déli óráktól főként északon zivatarokra is lehet számítani, néhol felhőszakadás és jégeső is előfordulhat.

Jön a meleg

A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok idején átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn északkeleten 12, délnyugaton 19 fok körül alakul.

Kedden főként keleten várható még sokfelé eső, zápor, helyenként zivatar, majd ott is csökken a felhőzet, és szerdán az ország jelentős részén túlnyomóan napos időre számíthatunk. A várható hőmérséklet 17 fok lesz, ami a szerdai legnagyobb hőmérséklet is egyben. A hét közepén kisebb esőzésekre, de fokozatosan felszakadozó felhőzetre számíthatunk.

A hét második felében is enyhe, változékony, tavaszi idő várható. Az előrejelzések szerint csütörtökön már megközelíti a húsz fokot a nappali hőmérséklet, ami kisebb megszakításokkal május elejéig meg is marad. A felhőzet ritkul, egyedül jövő szombaton lehet kisebb esőzésekre, és valamivel alacsonyabb, 17 fokos hőmérsékletre számítani.