Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Újra emberre támadt a troli

2005.12.31. 11:48
Megrázta a 73-as troli egyik utasát, ez már az ötödik eset négy hónap alatt. A szakemberek nem tudják, mi lehet az esetek hátterében.

Megrázott az áram egy budapesti lakost, amikor fel akart szállni a 73-as trolibuszra az Arany János utcai végállomáson szombat délelőtt - értesült a HavariaPress. Az 1982-es, ZIU 966-os típusú trolibusz reggel fél tízkor rázta meg az egyik utast.

Tartós veszély

Ez már nem az első ilyen eset, BKV-s források szerint ennek oka a buszok felújításának késése lehet. A régi trolibuszokon ugyanis csak esztétikai felújításokat végeztek, műszaki renoválásra még nem került sor. Amíg erre nincs pénz, addig ehhez hasonló áramütéses balesetek továbbra is előfordulhatnak.

Októberben áramütés gyanújával szállítottak kórházba egy idős embert, akit akkor rázott meg az áram, amikor megnyomta a 80-as trolibusz leszállásjelzőjét, mondta el Fehérvári Tibor a Budapesti Közlekedési Vállalat fődiszpécsere.

A troli a Kerepesi út és a Lóvásár utca kereszteződésében állt, amikor a nyolcvan éves utas megnyomta a leszállásjelzőt. Úgy érezte, hogy átfutott rajta az áram, amit jelzett a trolibusz sofőrjének is.

A vezetők sorsa sem könnyű

A BKV azonnal kihívta a mentőket, és az idős bácsit kórházba szállították. A helyszínre kiküldtek egy műszaki csoportot is, és kivonták a forgalomból a trolibuszt.

A járművet a helyszínen megvizsgálták, de kóbor áramnak nyomát sem találták. Az idős férfit megvizsgálták a kórházban, de nem találtak nála áramütésre utaló jeleket, ezért hazaengedték. "Lehet, csak a bácsi pulcsija lett statikus, és az rázta meg"- tette hozzá akkor fődiszpécser.

Augusztusban három embert is megrázott a troli, igaz akkor a trolivezetők voltak az áldozatok.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft