Taksony
-2 °C
3 °C

Nem fizetik ki 25 milliós móri vérdíjat

2003.06.19. 08:46
Nem kapja meg a nyomravezetőnek ígért huszonötmillió forintos jutalmat a móri mészárosok barátja - értesült a Népszabadság. Ugyanakkor rendőri források azt közölték: államtitoknak minősül, hogy kinek és milyen információkért adták volna át a megígért összeget, így ha kifizették volna, akkor sem vallanák be.
Szerdán több lap arról számolt be, a nyomozás irányítói azt fontolgatják, hogy a móri mészárosok egyik - jelenleg az üggyel összefüggésben előzetes letartóztatásban lévő - ismerősének kifizetik a nyomravezetőknek több mint egy éve felajánlott 25 millió forintos jutalmat.

Csakhogy - mutat rá a Népszabadság - az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatósága még nem vonta vissza a díjkitűzésre tett felajánlását, és ez azt sejteti, hogy a rendőrök az ügyben "fontos mellékszereplőként" nyilvántartott gyanúsítottak egyikétől sem kaptak a nyomozás szempontjából perdöntő információt.

Ha kifizetik sem vallják be

Rendőrségi forrásokból a Népszabadság úgy értesült, államtitoknak minősül, hogy kinek és milyen információkért adták volna át a megígért összeget, így ha kifizették volna minden idők legnagyobb összegű vérdíját, akkor sem vallanák be. Egy illetékes ehhez annyit azért hozzátett: nem véletlen, hogy még nem vonták vissza a móri mészárlás után tett felajánlásukat. Megjegyezte még, hogy a letartóztatásban lévő gyanúsítottak többnyire a szabadságot jelentő vádalkut választják a pénz helyett.

A Népszabadság úgy tudja, a Dunából a múlt hét végén előkerült hangtompítós Scorpió géppisztoly fegyverszakértői vizsgálatának eredménye a hét végére várható. Akkor derül ki, hogy valóban a móri mészárláshoz használt fegyvert találták-e meg a nyomozók vagy csak egy ahhoz hasonlót.