Lehel
17 °C
27 °C

Újra ítéletidő közeleg

2008.07.14. 07:32
Fákat döntött, tűzoltókat ugrasztott a tegnapi rövid, de tomboló vihar, ám épp hogy sikerült helyre állítani a károkat, itt az újabb ítéletidő, zúgó széllel és jéggel.

A vasárnapi vihar után ismét narancssárga riasztást adott ki a Nyugat-Dunántúlra az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn hajnalban. A meteorológusok szerint felhőszakadásokra és jégesőre is lehet számítani, kezdetben főként a Dunántúlon, majd az ország keleti felén. A meteorológusok úgy saccolják, az esőt viharos, 60-90 kilométerrel tomboló szél kísérheti.

Egyébként a vasárnapi, négy megyét érintő, heves vihar okozta károkat a katasztrófavédelem szerint hétfő hajnalra sikerült elhárítani. Országszerte kilencven helyre riasztották a tűzoltókat: a legtöbb dolguk Győr-Moson-Sopron megyében volt, ott összesen 35 helyre hívták őket.

Narancssárga riasztást adott ki a Nyugat-Dunántúlra az Országos Meteorológiai Szolgálat

Az erős szél fákat döntött ki, tetőszerkezeteket rongált meg. A vihar okozta károk miatt összesen három helyen szünetelt a vonatközlekedés az országban. A viharban szerencsére senki nem sérült meg és senkinek nem kellett elhagynia az otthonát.