Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Sztrádaépítés miatt nem tömik be egy hete a vízművek gödrét

2006.10.30. 15:57
Kapacitáshiánnyal magyarázza a Fővárosi Vízművek Zrt., hogy egy forgalmas budai utcában a vízcsőjavítás után egy héttel még mindig nem állították helyre az útburkolatot.

Lévai Zsuzsanna, a társaság szóvivője az MTI-nek hétfőn elmondta: a vízcsővezetékek hibáit saját dolgozóik javítják, a gödrök betömését és az útburkolat helyreállítását viszont külsős cégekkel végeztetik.

A szóvivő szerint az autópálya-építések "sok kapacitást elvisznek", ezért csúszhatnak az útburkolat-helyreállítások. Október 23-án a vízművek a Lágymányosi utcában, a Bercsényi utca előtt egymással szemben két oldalon nagyméretű, mintegy négy méter átmérőjű gödröket ásva vezetékeket javított.

A vízművek szóvivője ekkor cégük sajnálatos mulasztásának nevezte, hogy a hibajavítók anélkül zárták le órákra a vízszolgáltatást, hogy a környéken lévő házak lakóit értesítették volna erről.

A hibát egy nap alatt kijavította a cég, a gödröket azonban csak hétfőn, az MTI felvetése után tömték be. Az útburkolat helyreállítása a következő napokban várható - közölték közlekedési szakemberek.