Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kisiklott egy magyar gabonát szállító vonat

2005.08.22. 18:31
Tíz vasúti kocsi kisiklott Rijeka felé Horvátországban. A magyar gabonát is szállító vonat balesetét a nagy eső okozhatta.

Kisiklott egy 12 kocsiból álló tehervonat a horvátországi Drvenik-Plase állomás közelében vasárnap hajnalban - adta hírül a Slobodna Dalmacija című horvát újság internetes honlapja. A lap szerint a baleset oka a nagy eső volt.

A Horvát Vasutak szerint a Zágráb-Rijeka vonalon közlekedő szerelvényből 10 kocsi leborult a sínekről, közte magyar gabonát tartalmazó vagon is. A magyar áru a rijekai kikötőbe tartott.

A vonalon hosszú időre megbénult a forgalom, a személyszállító vonatok helyett autóbuszok szállították az utasokat Fuzine és Rijeka, illetve Fuzine és Plase között. Varsányi Antal, a Mávinform ügyeletese, a MÁV pécsi menetirányítójától kapott információ alapján az MTI-nek megerősítette a baleset tényét.

A vonalon már vasárnap megindult a forgalom.