Emőke
-4 °C
9 °C

Újabb trópusi vihar közeledik New Orleans felé

2005.10.18. 06:50
Újabb evakuálásra készül New Orleans polgármestere, ha a Wilma nevű trópusi vihar a part menti város felé venné az irányt.

Ray Nagin, New Orleans polgármestere ara figyelmeztette a lakosokat, hogy készüljenek fel egy újabb evakuálásra, ha a Wilma trópusi vihar megerősödik és a város felé veszi az irányt.


Klikk a képre!

A forgószél külső széle hétfőn a Kajmán-szigetek közelében húzódott, és az előrejelzések szerint a hét végén elérheti a Mexikói-öböl egyesült államokbeli partvidékét. A Wilma központja közép-európai idő szerint hétfő éjjel a Kajmán-szigetek főszigetétől, a Nagy-Kajmántól 365 kilométerre délkeletre volt. A miami Országos Hurrikánfigyelő Központ tájékoztatása szerint a szélvihar, amelyben a szelek sebessége 85 kilométer/órára erősödött, óránként 7 kilométer/órás sebességgel halad előre és várhatóan a következő 24 órában nyugat felé fordul.

Augusztus végén a Katrinának elnevezett hurrikán csaknem teljesen elpusztította a várost, és hivatalos adatok szerint ezer ember halálát okozta. Az evakulált New Orleansiak visszaköltözését szeptemberben felfüggesztették, mert egy újabb trópusi vihar, akkor a Rita fenyegette a part menti várost.