Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt évre csukatná le az ügyészég Zalatnayt

2002.12.16. 14:40
Öt év letöltendő börtönt kért Zalatnay Sarolta énekesnőre az ügyészség képviselője a Fővárosi Bíróságon tartott hétfői tárgyaláson. A művész azért állt bíróság elé, mert a vád szerint több tucat magánszemélytől összesen 120 millió forintnyi kölcsönt vett fel, aminek csak egy töredékét fizette vissza az évek óta húzódó eljárás során.
Öt év körüli végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyész Zalatnay Saroltára az ellene csalás miatt folyamatban lévő büntetőperben hétfőn a Fővárosi Bíróságon.

A vád szerint Zalatnay Sarolta és vádlott-társai több tucat magánszemélytől vettek fel kölcsönt, amelyeket nem fizettek vissza. Ezzel az énekesnő összesen több mint 120 millió forint, két társa pedig egyenként több mint 70 millió forintos kár okozásában működött közre, melynek csupán 15-20 százalékát térítették meg az évek óta tartó eljárás alatt.

Az ügyész a vádban foglalt cselekmények alapján kiszabható kettőtől tizenkét évig tartó szabadságvesztés középmértékéhez közeli, végrehajtandó börtönbüntetést kért az ügy három vádlottjára, köztük Zalatnay Saroltára. Az eljárásban a vádlottak jórészt beismerték a terhükre rótt cselekményeket.