Budapest az egyik legolcsóbb Airbnb-s város

2015.09.21. 18:05

Mi az amiből Párizsban van a legtöbb, de Tokióban pörög a legjobban? Az Airbnb-n keresztül kiadott lakás! A lakások Uberje maga adott ki nemrég részletes adatokat arról, hogy az Egyesült Államokon kívül hol mennyien adják ki a cégen keresztül a lakásukat a hipszter turistáknak. Budapesten még nincs annyi ilyen lakás, mint Bécsben vagy Prágában, de itt lehet az egyik legolcsóbban bérelhető szobát vagy lakást találni.

A lakáspiacokat szerte a világon felforgató Airbnb adatai szerint az USA-n kívül messze Párizsban van a legtöbb, rajtuk keresztül kiadó lakás vagy szoba, itt majdnem 46 ezer hely közül lehet válogatni. A második helyen London áll, kicsit több mint 30 ezer Airbnb-vel, Európán kívül pedig Rio De Janerio vezet 13 ezer lakással és majdnem 5000 szobával.

 

A lakások kihasználtsága viszont nem Párizsban vagy Londonban, hanem Tokióban a legjobb, 68,3 százalékos, míg Párizsban csak 58 százalékos.

Airbnb-t kivenni Londonban a legdrágább, itt átszámítva 209 dollárba kerül egy egy nap, London után pedig Dubai és Cabo de Lucas jön 192 és 185 dollárral. A legolcsóbban pedig a brazíliai Salvadorban vagy Kubában, Havannában lehet ilyen lakást bérelni, itt 35-36 dollár az átlagár.

Budapesten összesen 4799 helyre mehetnek azok, akik hotel vagy hosztel helyett inkább valaki lakásából indulnának várost nézni, ebből 599 szoba, a többi teljes lakás. A lakások kihasználtsága 56,6 százalékos, az átlagos ár pedig napi 50 dollár, amivel amúgy Európában a hetedik legolcsóbb városnak számít Budapest.