Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cáfolatok

2010.01.01. 12:53 Módosítva: 2010-02-11 13:50:07

A DeDi sosem írt gyanús tanulmányt a BKV-nak!

Egyes, a sajtóban terjedő hamis híresztelésekkel szemben az igazság az, hogy a Demokrácia és Dilemma Intézet:

Soha nem készített teljesítési igazolás nélküli tanulmányt a BKV-nak!

Intézetünk egyetlen munkatársa sem vett át jelentős összeget a MÁV-Cargo privatizációs szerződését előkészítendő.

Munkatársainknak semmi köze a VII. kerületi önkormányzat által elidegenített, a nyomozó szervek által vizsgált, úgynevezett Dedi Palace 2000 nevű ingatlanhoz. Az épület neve véletlenül hasonlít csak intézetünk nevére. A benne lévő irodák közül néhány kisebb albetétet intézetünk piaci áron, szerződésekkel bizonyíthatóan, szabályosan bérel.

A DeDi visszautasítja a feltételezést is, hogy munkatársaink készítették volna a Podolák György - Fónagy János által a parlament elé terjesztett, és 2009. november 20-án elfogadott "Egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról" című törvénytervezetet.

A DeDi mindig pontosan számolt be az Európai Unió illetékes hatóságainak hazánk költségvetési állapotáról, és ennek értelmében jártunk el 2006-ban is.

Intézetünk a hatályos közbeszerzési jogszabályoknak megfelelő módon, színvonalas és minőségbiztosított elemzést készített az Európa Kulturális Fóvárosa Pécs 2010 projekt keretében, amikor 350 millió forint + ÁFA értékben elkészítette a "Szegediesen: Pöcs" című stratégiai fontosságú, döntéselőkészítő anyagot.