Cáfolatok

2010.01.01. 12:53 Módosítva: 2010.02.11. 13:50
Informatikai partnerünk az index.hu.

A DeDi sosem írt gyanús tanulmányt a BKV-nak!

Egyes, a sajtóban terjedő hamis híresztelésekkel szemben az igazság az, hogy a Demokrácia és Dilemma Intézet:

Soha nem készített teljesítési igazolás nélküli tanulmányt a BKV-nak!

Intézetünk egyetlen munkatársa sem vett át jelentős összeget a MÁV-Cargo privatizációs szerződését előkészítendő.

Munkatársainknak semmi köze a VII. kerületi önkormányzat által elidegenített, a nyomozó szervek által vizsgált, úgynevezett Dedi Palace 2000 nevű ingatlanhoz. Az épület neve véletlenül hasonlít csak intézetünk nevére. A benne lévő irodák közül néhány kisebb albetétet intézetünk piaci áron, szerződésekkel bizonyíthatóan, szabályosan bérel.

A DeDi visszautasítja a feltételezést is, hogy munkatársaink készítették volna a Podolák György - Fónagy János által a parlament elé terjesztett, és 2009. november 20-án elfogadott "Egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról" című törvénytervezetet.

A DeDi mindig pontosan számolt be az Európai Unió illetékes hatóságainak hazánk költségvetési állapotáról, és ennek értelmében jártunk el 2006-ban is.

Intézetünk a hatályos közbeszerzési jogszabályoknak megfelelő módon, színvonalas és minőségbiztosított elemzést készített az Európa Kulturális Fóvárosa Pécs 2010 projekt keretében, amikor 350 millió forint + ÁFA értékben elkészítette a "Szegediesen: Pöcs" című stratégiai fontosságú, döntéselőkészítő anyagot.