Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bemutatkozás

2010.01.01. 12:53 Módosítva: 2010-02-11 12:59:59

Új és markáns szín a honi politikai elemzések palettáján

A Demokrácia és Dilemma Intézet kommunikációs partnere, a Nagy & Árpád Consulting Factory az alábbi PR-interjút ajánlja figyelmébe.

A beszélgetést Magyari Péter, az Index Kőrösi Csoma–díjas újságírója készítette Homoki-Szabó Attilával, a Demokrácia és Dilemma Intézet igazgatójával. Azonnal közölhető!

MP: Homoki-Szabó Úr, alaposan felkavarta az idei latyakos kampány állóvizét az Indexen megjelent elemzésük. Úgy tűnik, mintha a semmiből ugrottak volna fejest. Vagy voltak már titkos munkák?

H-SZ A: Nem is annyira titkosak. Talán néhányan emlékeznek még az Energiamezők Magyarországon című tanulmányra, ami forgószélként járta be a netes társadalom összes magyarul olvasó szegletét.

MP: Node azóta? Hogy jött a saját intézet megalapításának gondolata?

H-SZ A: A tudományos munka sosem kényszer. Olyan mint a fafaragás: látod a fától az erdőt, de a fában is a királyfit. E kettősség jellemez engem is.

MP: Egy internetalapú levelezőprogram segítségével hozzájutottunk a gerontofíliás tanulmány első változatához, amiben még ez állt:
„A fideszes unalommal szemben az MSZP agresszíven kötekedni készül a jelek szerint, lesz még újsághirdetés abból, hogy Mádi László fideszes képviselő egy szakmai fórumon jelezte, nem tartja elvben ördögtől valónak az ingatlanadó intézményét.”
Ehhez képest mire a tanulmány napvilágot látott volna, Mádit kirúgta a Fidesz, és Ön rohanhatott vissza a klaviatúrájához, tovább reszelni a gondolatiság faszobrát.

H-SZ A: Köszönöm a kérdést, mert magam is fontosnak tartom, hogy számos olyan meglátásunk van, amelyeket feldolgoz az élet.

MP: Köszönöm, és sok sikert kívánok, remélem hogy még találkozhatunk az Indexen dolgozataikkal!