Bemutatkozás

2010.01.01. 12:53 Módosítva: 2010.02.11. 12:59
Informatikai partnerünk az index.hu.

Új és markáns szín a honi politikai elemzések palettáján

A Demokrácia és Dilemma Intézet kommunikációs partnere, a Nagy & Árpád Consulting Factory az alábbi PR-interjút ajánlja figyelmébe.

A beszélgetést Magyari Péter, az Index Kőrösi Csoma–díjas újságírója készítette Homoki-Szabó Attilával, a Demokrácia és Dilemma Intézet igazgatójával. Azonnal közölhető!

MP: Homoki-Szabó Úr, alaposan felkavarta az idei latyakos kampány állóvizét az Indexen megjelent elemzésük. Úgy tűnik, mintha a semmiből ugrottak volna fejest. Vagy voltak már titkos munkák?

H-SZ A: Nem is annyira titkosak. Talán néhányan emlékeznek még az Energiamezők Magyarországon című tanulmányra, ami forgószélként járta be a netes társadalom összes magyarul olvasó szegletét.

MP: Node azóta? Hogy jött a saját intézet megalapításának gondolata?

H-SZ A: A tudományos munka sosem kényszer. Olyan mint a fafaragás: látod a fától az erdőt, de a fában is a királyfit. E kettősség jellemez engem is.

MP: Egy internetalapú levelezőprogram segítségével hozzájutottunk a gerontofíliás tanulmány első változatához, amiben még ez állt:
„A fideszes unalommal szemben az MSZP agresszíven kötekedni készül a jelek szerint, lesz még újsághirdetés abból, hogy Mádi László fideszes képviselő egy szakmai fórumon jelezte, nem tartja elvben ördögtől valónak az ingatlanadó intézményét.”
Ehhez képest mire a tanulmány napvilágot látott volna, Mádit kirúgta a Fidesz, és Ön rohanhatott vissza a klaviatúrájához, tovább reszelni a gondolatiság faszobrát.

H-SZ A: Köszönöm a kérdést, mert magam is fontosnak tartom, hogy számos olyan meglátásunk van, amelyeket feldolgoz az élet.

MP: Köszönöm, és sok sikert kívánok, remélem hogy még találkozhatunk az Indexen dolgozataikkal!