Georges Leekens állítja, ha hagyták volna dolgozni, sikerre vezeti a magyar futballt

2024.09.23. 11:27
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

Advertisement
Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya megszólalt az Anderlecht–Ferencváros-mérkőzés előtt, amelyre az Európa-liga szerda esti játéknapján kerül sor Belgiumban. Az aktív edzősködéstől már visszavonult szakember a magyar válogatottról is elmondta a véleményét.

Leekens irányításával egészen pocsékul szerepelt a magyar válogatott, amely Kazahsztántól, Skóciától és Ausztráliától is kikapott, Belarusszal pedig döntetlent játszott egy igen rövid periódusban. Az MLSZ vezetősége a szörnyű eredmények és a gyenge játék láttán négy meccs után kirúgta a belga trénert, majd kinevezte a nemzeti csapat élére Marco Rossit, akivel sokkal jobbá vált a gárda.

Kalapot kell emelnem Marco Rossi előtt. Kétszer is kijuttatta az Európa-bajnokságra a magyar válogatottat, s ez nagy eredmény. A nyári kontinenstornát természetesen végignéztem, s azt kell mondanom: papírforma-eredmény született abban a csoportban, ahol Magyarország szerepelt. Németország és Svájc erősebb az önök nemzeti csapatánál, ez egy percig sem volt kérdés

– tekintett vissza a nyári tornára Leekens.

„Büszke vagyok rá, hogy Szoboszlai Dominikot én hívtam meg először a magyar válogatott keretébe. Úgy vélem: világklasszis válhat belőle. Ám talán ez a magyar labdarúgás legnagyobb problémája, hogy Szoboszlai mellett 4-5 futballistát tudok kiemelni, többet nem. Hol vannak a többiek? S egyáltalán, hol van az utánpótlás?” – tette fel a kérdést a korábbi magyar szövetségi kapitány.

Leekens meglátása szerint az Anderlecht papíron egyértelműen jobb csapat a Ferencvárosnál, mégis kérdéses a szerdai Európa-liga-meccs kimenetele, mert nincs jó formában a brüsszeli csapat, amely csütörtökön kirúgta Brian Riemer vezetőedzőt.

„Van egy óriási különbség az Anderlecht és a Ferencváros között: míg a magyarok a világ minden tájáról veszik a játékosaikat, a brüsszeli klub olyan labdarúgókat nevel, mint Lukaku, Doku és még sorolhatnám” – fűzte hozzá Leekens, aki a Sportálnak azt is elárulta, hogy két éve járt legutóbb hazánkban.

„Nagyon hiányzik a budapesti belváros hangulata, a finom borok, ételek, a nyüzsgés. Én így gondolok vissza az önök országára, s nem pedig úgy, hogy bukott edzőként, lehajtott fejjel kellett volna onnan távoznom. Ma is állítom, ha hagytak volna dolgozni, sikerre vezetem az önök futballját” – jelentette ki határozottan a belga szakember.

Az Anderlecht szeptember 25-én 21 órakor kezdi meg az Európa-liga-főtáblás szereplését a magyar bajnok Ferencváros ellen.