új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

Advertisement
  • 30’

    Sokáig tartotta a labdát a Spurs a Fradi térfelén, majd Werner próbálta meghúzni a bal oldalon, mindhiába, labdavesztés lett a vége. Jöhetett a Fradi, Civic és Varga játszott össze a bal oldalon, a beadás viszont most nem volt veszélyes. Nagyon fönt védekeznek az angolok, már a támadásépítés kezdeti szakaszában nehézségei akadnak a magyar csapatnak. 

  • 26’

    Ez most nagyon veszélyes helyzet, mert még jobban kedvet kapott a Tottenham. A középkezdés után gyakorlatilag egyből labdát szerzett az angol csapat, aztán megint Sarr elé került a labda, aki középről, 19 méterről lőtt, de most védett Dibusz. 

  • 22’
    gól | Tottenham Hotspur | első félidő
    Ferencváros
    0
    1 Tottenham Pape Sarr (29)
    22’

    Kíméletlenül kihasználta lehetőségét a Tottenham, nem volt eléggé határozott a magyar védelem, a kapu előtti kavarodásban nem sikerült felszabadítani, Cissé sem tudta elrúgni, végül Sarr elé pattant, aki csak bepasszolta a labdát a hálóba, 0–1!

  • 19’

    Húha, hát itt mi maradt ki! Megint a bal oldalon fejlődött remekül a Fradi támadása, Civic kanyarította be a labdát, arra Traoré érkezett, és nagyon keveset tévedett, a jobb kapufa mellé fejelt. A labda nem ment ki az alapvonalon, Civic visszatette Vargának, aki közvetlen közelről lőtt, Vicario reflexmozdulattal védett, de utóbbi helyzet már megint les volt. 

  • 17’

    Nagyon kevesen múlott, de les miatt érvénytelenítették a Ferencváros gólját. Civic remekül látta meg Vargát a tizenhatoson belül, a magyar támadó jó ütemben érkezett és bólintott a jobb alsó sarokba. Milliméterekkel ugyan, de lesen helyezkedett Varga, így a gól érvénytelen. 

  • 17’

    Werner próbálta meghúzni a bal szélen, elfutott a német, majd befelé cselezett volna, de Raul Gustavo most útját állta a labdának, szépen blokkolt. 

  • 16’

    Romero játszotta volna ki a jobb szélre a labdát Moore-nak, de az argentin védő átadása borzasztó magas volt, Moore fejjel próbált beleérni, valahogy benntartani a játékszert, de nem sikerült neki, jöhetett az FTC. Később újra Romero volt főszerepben, közel a felezővonalhoz Vargával ugrott fel egy labdáért, de az argentin lekönyökölte a magyart, szabadrúgást kapott a hazai csapat. 

  • 13’

    Ide már kellett a magyar kapus, Bissouma bántóan tisztán játszotta meg Sarrt, akinek a tizenhatos előterében még arra is volt ideje, hogy erősebb lábára tegye a labdát, igazított egyet rajta majd lőtt, de Dibusz szépen leért a jobb alsó sarokba tartó labdára. 

  • 11’

    Abu Fani adta el saját térfelén a labdát, Moore ugrott ki vele a jobb szélen, veszélyesen kanyarította középre a labdát, de a magyar csapat szerencséjére Spurs támadó nem volt az ötösön belül, tisztázott a magyar védelem. 

    Később a bal oldalon fejlődött a Tottenham támadása, Werner verte meg Raul Gustavót, majd beadására Lankshear érkezett, a fiatal csatár fejelt, de nem talált kaput. 

  • 8’

    Elég figyelmetlen eddig az angol védelem, több labdát saját térfelén szórt el, most például Gartenmann csapott le rá, de nem tudott megindulni, mivel egy pillanattal később elpattant tőle a labda a rendkívül csúszós, vizes talajon. Távolról jött a Fradi szabadrúgása, Varga próbálta középre fejelni, tisztázott a védelem, a kipattanó Traoré elé pattant, aki egy érintés után csavart, és ugyan kaput talált, de Vicario védett – nem ugrott meg tőle a pulzusa. 

  • 5’

    Az első szöglet a Fradié volt, Civic harcolta ki, de Abu Fani beadása nem volt veszélyes, könnyedén kifejelte a labdát az angol védelem, a másik oldalon jött a Tottenham támadása, de hamar véget is ért, mivel jól zárt a bal szélen Ramírez. 

    Aztán újra jött a Fradi, Abu Fani saját térfeléről jó meglátással indította Traoért, aki kiugorhatott volna, de egy kicsit lelassított, középre passzolt Vargának, egyből lőtt a magyar válogatott csatár, de nem talált kaput. Kár érte. 

  • 2’

    Saldanha követett el egy apró szabálytalanságot a félpályán, de ez még nagyon távol volt a sárga laptól. A játék ment tovább, a Spurs elszórta a labdát, jöhetett Civic a bal oldalon, be is kanyarította a labdát, de nem talált társat, vége a támadásnak. 

  • 1’

    A horvát Igor Pajac sípszavára kezdődött a mérkőzés, a játékot a magyar rekordbajnok kezdte. A Ferencváros hagyományos, hazai szerelésében, a Tottenham idegenbeli, szürke, sötétzöld dresszében szerepel. Nézzük, mire megy a Fradi az angol sztárcsapattal. 

  • Még mindig zuhog az eső Budapesten, a játékosok ezekben a pillanatokban lépnek pályára. A két csapatkapitány, Dibusz Dénes Cristian Ramirez vezeti „harcba” az övéit. Jön az Európa-liga himnusza, aztán pedig a mérkőzés! 

    „Fradi mindenek felett!” – volt olvasható a hazai szurkolók által kifeszített molinón. 

  • Pillanatokra vagyunk a kezdéstől, nagyjából egy órával ezelőtt pedig nyilvánosságra hozták a kezdőcsapatokat. 

    • Ferencváros: Dibusz – Gartenmann, Cissé, Raúl Gustavo, Ramírez – Abu Fani, Maiga – Traoré, Saldanha, Civic – Varga B. Vezetőedző: Pascal Jansen
    • Tottenham: Vicario – Porro, Romero, Gray, B. Davies – Bissouma, Bergvall, Sarr – Moore, Lankshear, Werner. Vezetőedző: Ange Postecoglu

    Ez lesz az első alkalom, hogy az FTC sztárigazolása, Matheus Saldanha kezdőként kap lehetőséget a csapatban. 

  • Pascal Jansen vezetőedző szerint a Ferencváros nagy nyomás alatt lehet a labdarúgó-Európa-liga második fordulójában, mert csütörtöki riválisa, a Tottenham Hotspur ismert a támadó futballjáról. A vendég angoloknál ugyanakkor a válogatott jövő heti Nemzetek Ligája-szereplése háttérbe szorította a népligetieket és a kupameccset. 

    Részleteket mindkét csapat sajtótájékoztatójáról itt olvashat! 

  • Az Európai Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Igor Pajac lesz a mérkőzés játékvezetője. A horvát sípmester nem olyan régen vezetett meccset Magyarországon, akkor nyolc sárga lapot osztott ki.

  • Ujjgyakorlat várt a londoniakra az első kanyarban, mivel hazai pályán az azeri Qarabag ellen nyitották az alapszakaszt. A Tottenham ugyan váratlanul korán, a nyolcadik percben emberhátrányba került Dragusin buta szabálytalansága miatt, de ez sem zavarta meg a londoniakat, Johnson az első félidőben, Sarr és Solanke a másodikban köszönt be, a vége 3–0.

    Dominic Solanke adja be a labdát
    Dominic Solanke adja be a labdát
    Fotó: Getty Images
  • Budapesten órák óta megállás nélkül esik az eső, és az időjárás nem változik az elkövetkezendő néhány órában sem. Tíz fok, és csapadék – ez a helyzet jelenleg a fővárosban. Ami biztos, hamisíthatatlan szigetországi idő fogadja a londoni klubot a Groupama Arénában.

    Ha időjárás, akkor is Index!

    Megújult az Index időjárás-aloldala, ami mostantól az Index applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás-funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!

  • A népligetiek a második számú kupasorozat alapszakaszának nyitómeccsén Brüsszelben játszottak, és pont nélkül maradtak, mivel 2–1-es vereséget szenvedtek az Anderlecht ellen. Így Pascal Jansen csapata hazai pályán szerezné meg első pontját, pontjait az Európa-ligában. Ez viszont nem lesz könnyű feladat. Elevenítsük fel az Anderlecht–Ferencváros-mérkőzés legfontosabb pillanatait.

  • Néhány perc múlva pályára lép a Ferencváros labdarúgócsapata, a magyar rekordbajnok az Európa-liga alapszakaszának második fordulójában az angol Tottenham Hotspurt fogadja. Tartsanak velünk, és nem maradnak le egyetlen fontos pillanatról sem. Kezdés 18 óra 45 perckor.