Curtis bátyját rács mögött tartaná az ügyészség

2021.06.07. 16:30
A Katzenbach-gyilkosság ügyében őrizetbe vett gyanúsítottakat kihallgatták, a Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy három hónappal hosszabbítsák meg a letartóztatásukat.

Ahogy korábban az Index is megírta, a nyomozók többszörösen minősített emberölés bűntettével gyanúsítanak három férfit, akiket egy nagyszabású akció során fogtak el 2021. május 11-én. A megalapozott gyanú szerint egyikük felbujtóként, két társa pedig végrehajtóként részt vett a 2009-ben eltűnt egykori focista, az akkor 45 éves Katzenbach Imre megölésében. A hírek szerint a letartóztatott férfiak egyike nem más, mint Curtis (Széki Attila) testvére, Sz. Lajos, akiről azóta az is kiderült, hogy korábban világsztárok testőre volt.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság korábban a gyanúsítottak letartóztatását 2021. június 13. napjáig rendelte el. A nyomozást teljesítő Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi nyomozói azóta – más nyomozási cselekmények mellett – több tanút, illetve a gyanúsítottakat is folytatólagosan kihallgatták az ügyben, írja közleményében az ügyészség. A Fővárosi Főügyészség ezek után

indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását,

úgy vélik ugyanis, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára, a nyomozás állására és érdekeire tekintettel továbbra is csak a legszigorúbb kényszerintézkedés jöhet szóba. A nyomozási bíró várhatóan az iratok alapján dönt majd a kérdésben. 

Mint ismert, Katzenbach Imre nem sokkal 45. születésnapja után, 2009-ben tűnt el nyomtalanul XVII. kerületi otthonából. Az egykori MTK-s focista holttestét 11 évvel később, Baranyajenő térségében találták meg.