Rozmaring Kiskert Vendéglő ás Pizzéria
A MOL Nagyon Balaton és az Index sorozata a Rozmaring Kiskert Vendéglő és Pizzériába látogatott el, amelynek nevében semmiféle romantikus túlzás nincs. Tényleg egy balatonszéplaki nyaraló kiskertjében várja a vendégeket.

Ha valaki egy eldugott siófok-széplaki utcában, a nyaralója hátsó sufnijában nyit olasz éttermet, akkor a háttérben egy nagyon különleges sztorit képzelnénk, de a balatonszéplaki Rozmaring Kiskert Vendéglő és Pizzéria történetében az a poén, hogy nincs poén.

Kiss Sándor pár éve elutazott a családjával Toszkánába, beültek egy kockás abroszos helyi kisvendéglőbe, ettek egy jót, a szakácsként dolgozó Sándor pedig megvilágosodott, hogy neki ilyen éttermet kell nyitnia. A széplaki családi nyaraló pedig éppen felszabadult, úgyhogy gondoltak egyet, odaköltöztek,

és mindenféle reklámozás nélkül megnyitották az éttermet, hátha jönnek majd a vendégek.

A vendégek pedig azóta is jönnek pizzát és toszkán hallevest enni. Sándor vállalta az egész éves nyitvatartást, a helyiekből is toborozva a törzsközönséget. Sosem késik el a munkából, hiszen két méterre lakik, Az étterem nevében a kiskert sem afféle romantikus túlzás, itt tényleg egy parányi kertben vagy az ott található apró beltérben lehet falatozni, mintha a saját házunk hátsó udvarában lennénk. Csak itt sokkal jobb a pizza.