II. Erzsébet kórházba került

2021.10.22. 06:31

Kórházban töltött egy éjszakát II. Erzsébet brit uralkodó. A Buckingham-palota csütörtök éjszakai tájékoztatása szerint a 95 esztendős királynő szerda délután kereste fel a kórházat bizonyos előzetes jellegű vizsgálatok elvégzése céljából, de csütörtök délben már vissza is tért rezidenciájára, a London nyugati határában fekvő Windsorba − számolt be az MTI.

A királyi család szóvivője nem nevezte meg a kórházat, ahol az uralkodót kivizsgálták, de a királyi család magas rangú tagjait hagyományosan a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházban kezelik. A Buckingham-palota nem közölte azt sem, hogy a királynőt milyen egészségi okokból vetették alá kórházi vizsgálatnak.

II. Erzsébet királynő rövid kórházi tartózkodásának okáról valószínűleg később sem lesz hivatalos beszámoló, mivel az udvar a szükséges minimumon túl soha nem közöl részleteket a királyi család magas rangú tagjainak egészségi problémáiról.

A királynő legutóbb 2013-ban volt kórházban, a korabeli médiaértesülések szerint gyomorfertőzés miatt. Az uralkodó a koronavírus elleni oltás mindkét adagját megkapta már korábban.

II. Erzsébet királynő a brit kormány által a skóciai Glasgow-ba összehívott, november 1-jén kezdődő nemzetközi környezetvédelmi csúcstalálkozóra is hivatalos, és ezt a programját nem mondták le.

Mint arról korábban az Indexen is olvashattak, a királynő nemrég megkapta az Oldie magazin „Év Öregjének” járó díját, azonban visszautasította azt. Az uralkodó döntését azzal indokolta, hogy mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát, így meglátása szerint nem felel meg a kritériumoknak.  • Hírek
  • Árfolyam