Különleges ajándékot készített az Omega

2021.11.29. 12:47

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, november 13-án koronavírus-fertőzés miatt kórházba került Kóbor János. Az Omega 78 éves frontemberét később egy másik klinikára szállították, ahol tovább kezelik, miután elkapta a koronavírust. Családja a kérésére teljes hírzárlatot rendelt el, ezért az állapotáról nincs sok információ.

Az Omega advent első vasárnapján egy videót töltött fel a közösségi oldalára, melyben az együttes gitárosa, Molnár György Elefánt a reményről beszélt, valamint egy eddig nem ismert ajándékot is átnyújtott a rajongóknak.

Sajnos körülöttünk most a baj bajra halmozódik. Bízunk abban, hogy Mecky fölépül és újra köztünk lesz. De ma tartjuk az évfordulóját Benkő Laci, Mihály Tamás és Nemes László halálának. Benkő Laci mielőtt elment, csináltunk együtt egy számot, elkezdtük, ami körülbelül olyan állapotban volt, mint amikor Munkácsy szénrajzaival vázlatot készít a festményeinek

– fogalmazott a videóban Molnár György, azt is hozzátéve, hogy végül elkészült a dal.

Az Omega hamarosan megjelenteti legutóbbi, Testamentum című lemezének hanglemezváltozatát. Ehhez kapcsolódóan nemrég azt írták a Facebookon, hogy

három napja emlékeztünk meg Benkő Laci halálának évfordulójáról. Ma van egy éve, hogy Mihály Tamás is eltávozott közülünk. Alig egy hete robbant a hír, hogy Kóbor János, Mecky is kórházba került. Miközben szorítunk érte, azon gondolkodunk, mennyire volt sorsszerű a Testamentum lemez zenei és szövegvilága.

A zenekar közölte, hogy a most megjelenő lemez három dallal bővebb lesz, mint a CD, ezért egy maxi CD-t is megjelentetnek. Hozzátették:

A kislemez alcímét Mecky javasolta még hónapokkal ezelőtt, az egyik dal címe után. Bízzunk benne, hogy Mecky felépülése után csak legyintünk ezekre a véletlenszerű összecsengésekre!