Mi vár Britney Spearsre a negyedik X után?

063 945568744
2021.12.02. 13:22
Hosszas küzdelem után végre a maga ura lehet a negyvenéves énekesnő. De vajon mihez kezd most, hogy megszabadult zsarnokoskodó apjától, és kvázi az egész családját kizárta az életéből?

Ma ünnepli negyvenedik születésnapját a pop hercegnője. Britney Spears az elmúlt hónapok alatt fürdőzött a médiától kapott figyelem tengerében, őt azonban nagy valószínűséggel nem ez tette igazán boldoggá, hanem az, hogy végre megszabadult basáskodó apjától, aki, mint ismert, nemcsak lánya pénzével, de kvázi életének minden részletével kénye-kedve szerint rendelkezett több mint egy évtizeden át. De mi vezetett el a gondnoksághoz, és hogyan szabadult az énekesnő?

Britney Spears alig 18 évesen robbant be a popiparba. Már első, ...Baby One More Time című lemezét hatalmas lelkesedés fogadta, és tulajdonképpen ettől kezdődve nem is volt megállás. A fiatal énekesnő ontotta magából a slágereket, meglovagolva az összes létező zenei lista első helyeit. A kétezres évek azonban nem arról voltak híresek, hogy a sajtó kesztyűs kézzel bánt volna a közönségkedvencekkel.

Ahogy sok fiatal csillag, úgy Britney is nehezen birkózott meg a hírnévvel. Bár sikert sikerre halmozott, a magánéletében bőven akadt problémája. 2004 januárjában például egy átmulatott éjszaka után hirtelen felindulásból hozzáment egy gyerekkori barátjához Las Vegasban. A frigy csupán 55 óráig tartott, de a bulvármédia jót csámcsogott rajta.

Az énekesnő ugyanebben az évben ismerkedett meg Kevin Federline rapperrel, aki három hónap járás után már el is jegyezte. Magánéletük hatalmas érdeklődést váltott ki a lelkes publikumból. Eleget téve a rajongók híréhségének be is mutatták mindennapjaikat a Britney & Kevin: Chaotic című realityműsorban. A sajtó végig árgus szemekkel követte a fiatal párt, már csak azért is, mert Federline nem sokkal a Britney-vel való kapcsolata előtt szakított Shar Jacksonnal, aki nem mellesleg várandós volt. 

Britney és Kevin pár hónappal az eljegyzés után össze is házasodott, miközben az énekesnő továbbra is a popipar kedvence volt. Kálváriája két évvel később vette kezdetét.

Az énekesnő első fia, Sean 2005 szeptemberében született, második gyermekével nem sokkal ezután lett várandós. Britney-t világ életében lépten-nyomon követték a paparazzók, 2006 februárjában pedig egyiküknek sikerült egy olyan fotót készítenie, amelyen a popdíva egyik kezében a kisbabáját, másikban pedig a kormányt fogta. Britney ekkor azzal védekezett, hogy egy lesifotós váratlan felbukkanása miatt ragadta meg a gyermekét vezetés közben. Az említett szakma művelői persze ezután sem adták fel, sőt. Az elmúlt hónapokban keringett is néhány régi kép, amelyeken a várandós Britney Spears éppen a vakuzó kamerák elől menekül, majd egy étteremben megbújva, sírdogálva ölelgeti a kisbabáját. Állítólag segítséget is kért a személyzettől, de csak gúnyos nevetést kapott tőlük.

Ugyanezen év őszén az énekesnő bejelentette, hogy elválik férjétől. Gyermekeikre vonatkozóan a rapperrel közös felügyeletben egyeztek meg, ami egy ideig működött is. Ez a periódus azonban meglehetősen rövidre sikeredett.

Britney Spears 2007 februárjában rehabra ment, miután szeretett nagynénje elhunyt petefészekrákban. Azt követően, hogy kijött az elvonóról, már a szabadulása másnapján kopaszra borotválta a fejét Los Angelesben, majd egy paparazzo kocsijában is kárt tett az esernyőjével. Az igazi lejtmenet mégis azután kezdődött, hogy október elsején elveszítette fiai felügyeleti jogát. Federline ugyan megengedte volt nejének, hogy olykor időt töltsön a gyerekekkel, a bírósági döntés után nyilván nem egyenlő módon vettek részt a nevelésükben, ami a jelek szerint még inkább kiborította az énekesnőt. 2008 év elején nem is akarta visszaengedni a fiúkat az apjukhoz, amikor pedig a rendőrség rátalált, kábítószer hatása alatt állt. Ekkor ismét szanatóriumba került.

Bekerülése másnapján elvették tőle gyermekei látogatási jogát, egyúttal pedig gyámság alá helyezték a zavarodott énekesnőt. Apja, Jamie Spears és ügyvédje, Andrew Wallet vállalt felelősséget érte.

Ez idő alatt egyébként Britney folyamatosan adta ki a dalait, amelyek változatlanul a slágerlisták élére kerültek nem sokkal debütálásuk után. Ugyan ki sejthette volna, hogy lelkileg romokban van?

További albumokat is megjelentetett, és x-faktoros mentorként is állta a sarat. Utolsó turnéján 2018-ban vett részt, és bár 2019-re is beharangozták a Domination névre keresztelt fellépéssorozatot, ezt váratlanul lefújták Jamie Spears egészségügyi állapotára hivatkozva. Később kiderült, hogy azért mondták vissza a Las Vegas-i koncertsorozatot, mert az énekesnő közölte, nem hajlandó tovább szedni a gyógyszereit és az apja számlájára termelni a pénzt – főleg hogy a gyámságnak állítólag 2019-ben be kellett volna fejeződnie. Ezzel pedig kezdetét vette a #freebritney mozgalom.

Az első nagy ágyúdördülés idén nyáron hangzott el, amikor az énekesnő eskü alatt vallotta, hogy az apja tönkretette az életét. Britney kifejtette, hogy az apja a mindennapjai legapróbb részleteit is korlátozza, és amellett hogy zsebre teszi a pénzét, volt, hogy lázas betegen is színpadra állította, miközben megtiltotta neki, hogy levetesse a spirálját, azaz gyermeket vállaljon vagy feleségül menjen barátjához, Sam Asgharihoz. Az énekesnő hozzátette, hogy szerinte

Jamie Spearsnek börtönben lenne a helye azért, amit vele tett.

A hír berobbanása után napi szinten érkeztek újabb részletek. Világsztárok fejezték ki az énekesnő irányába támogatásukat, miközben a perben jöttek-mentek a felek képviselői. Britney végül sztárügyvéddel biztosította be magát, Mathew Rosengart pedig hozzá is segítette a győzelemhez – amelyben, úgy tűnt, az énekeső anyjának, Lynn Spearsnek is benne volt a keze.

Az elmúlt időszakban az énekesnő kvázi minden családtagjának odaszúrt egyet. Zsarnokoskodó apja mellett szidta a húgát, legutóbb pedig az anyjába is rúgott egyet közösségi oldalán, azt állítva, hogy a nő maga szorgalmazta annak idején, hogy lánya gyámság alá kerüljön. Az említett posztot azóta törölte, Lynnhez viszont minden bizonnyal eljutott, ugyanis másnap már kérvényt nyújtott be a bíróságra, hogy lánya örökségéből fedezzék a jogi képviselet egekbe szökő díjait, amit állítása szerint személyesen ő intézett el Britney számára.

Tizenhárom éve talán az apám lett a gyámom, de az emberek nem tudják, hogy az anyám adta neki az ötletet. Sosem kapom vissza ezeket az éveket az életemből, amelyeket ő titokban tönkretett. És igen, beszélni fogok róla és Lou Taylorról is (a család szóvivője – a szerk.). Szóval fogjátok az egész „fogalmam sincs, mi történik” hozzáállásotokat, és b*sszátok meg magatokat! Pontosan tudjátok, mit tettetek. Az apám nem lett volna elég okos ehhez. De ma este mosolyogni fogok, mert tudom, hogy egy új élet vár rám

– hangzott az azóta törölt poszt egy része.

Az énekesnő hosszas küzdelem után valóban felszabadult, időközben pedig a párja is eljegyezte. Hogy a jövőben mit tervez, csak találgatni lehet. Legutóbbi értesülések szerint már szemezget a stúdióval, de a csapatát még nem állította össze, az elsődleges fókusz pedig nem is a karrierjén van most: szeretne férjhez menni és családot alapítani Sam Asgharival.

Amíg mindez megtörténik, könnyen lehet, hogy Britney előrukkol egy-két számmal, ha pedig ismét rákap az ízére, meglehet, hogy ismét olyan gyakorisággal jönnek majd tőle a slágerek, mint például napjainkban a The Weekndtől. Hogy a baba vagy a zene jön előbb, azt csak ő maga tudhatja.

(Borítókép: Vivien Killilea / Getty Images)