Kanye West találkozni szeretne Putyinnal, reagált a Kreml

GettyImages-1205196725
2022.01.12. 15:56

Kanye West – hivatalos nevén: YE – Oroszországba utazik idén, de nemcsak egy koncert miatt, hanem azért is, mert találkozni szeretne Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, közölte a rapper egyik bizalmasa. A Kreml szerda délután reagált a nyilatkozatra. 

Ameer Sudan, a rapper egyik ügynöke a Billboardnak nyilatkozva elmondta, hogy Kanye West tavasszal vagy nyáron utazna Oroszországba, az út előkészítését már meg is kezdték. A rapper hivatalosan a Sunday Service nevű egyházi kórusával együtt érkezne az országba, amelynek koncertjére kiemelt vendégként meghívná Vlagyimir Putyin elnököt is.

Ezenkívül ügynöke szerint a rapper – egy orosz milliárdossal, Aras Agalarovval közösen – komoly üzleti befektetésekre készül az országban. Oroszország a későbbiekben egyfajta „második otthona” lehet majd Kanye Westnek, „rengeteg időt fog ott tölteni” – fogalmazott Ameer Sudan.

Szerdán a Kreml szóvivőjét, Dmitrij Peszkovot is megkérdezték arról, hogy Putyin elmegy-e majd az említett kóruskoncertre, találkozik-e a rapperrel. 

Úgy vélem, hogy a művésznek nincs miről egyeztetnie az elnöki hivatallal. Sem a spirituális kérdésekben, sem az útjának a szervezését illetően

– mondta Peszkov. A Kreml szóvivőjétől ezt követően azt is megkérdezték, hogy mennyire ismeri Putyin elnök Kanye West munkásságát. 

Nem elég alaposan ahhoz, hogy értékelni tudja

– hangzott a válasz. Ezek alapján egyelőre nem úgy tűnik, hogy összejön a rapper és az orosz elnök találkozása.

Kanye West egyébként tavalyelőtt – isteni sugallatra – megmérettette magát az amerikai elnökválasztáson, de végül csak hatvanezer szavazatot zsebelt be a 160 millióból. Ennek ellenére a szavazás után azt mondta, hogy 2024-ben is indul majd az amerikai elnökválasztáson.

(via BillboardTass.com)

(Borítókép: Kanye West. Fotó: Rich Fury / VF20 / Getty Images for Vanity Fair)