Milla Jovovich: Orosz és ukrán felmenőim vannak, szétszakadok ettől a horrortól

000 1511XO
2022.02.26. 16:13
Az ötödik elem és a Kaptár filmek főhősnője, Milla Jovovich ukrán és orosz felmenőkkel is rendelkezik, így rendkívül fájó számára a mostani háborús helyzet. A fegyveres konfliktus a délszláv háború szörnyűségeire emlékezteti.

A 46 éves színésznő a jelenleg is orosz támadás alatt álló Kijevben született, édesapja szerb, míg édesanyja orosz származású, így a jelenlegi konfliktus rendkívül rosszul érinti. 

Jovovich szerint a vezetők képtelenek megoldást találni a problémákra, a háború viszont sosem lehet opció. 

Összetört szívvel, megdöbbenve próbálom feldolgozni az elmúlt hét eseményeit, melyek szülőhazámban, Ukrajnában történtek. Az országomat bombázzák, barátok és családok bujkálnak. Orosz és ukrán felmenőim és gyökereim is vannak. Szétszakadok, ahogy látom ezt a horrort, hogy családoknak menekülniük kell, az egész életük szenes darabokban fekszik körülöttük

írta Instagram-oldalán a színésznő, aki a délszláv háborúhoz hasonlította a mostani helyzetet. „Emlékszem azokra a háborús családi történetekre, amelyeket apám szülőföldjén, Jugoszláviában éltek át. A háború mindig háború. A vezetők képtelenek elhozni a békét.”

Jovovich ugyan Kijevben született, de kisgyerekként sokszor járt Moszkvában. Később a család először Londonba, majd Los Angelesbe költözött. Jelenleg harmadik férjével, Paul W. S. Andersonnal és három közös gyermekükkel az Egyesült Államokban él.  

A fegyveres konfliktus miatt sorra szólalnak fel az Ukrajnához kötődő vagy az ország mellett kiálló hírességek, korábban a testvérével fegyvert ragadó Vlagyimir Klicsko korábbi menyasszonya, Haydan Panettiere és a rapper Cardi B is elmondta sarkos véleményét a témával kapcsolatban. 

Az orosz–ukrán háború történéseit itt tudja követni az Indexen. 

(Borítókép: Milla Jovovich amerikai színésznő pózol 2018. május 16-án a cannes-i filmfesztiválon. Fotó: Valery HACHE / AFP)