Bántalmazásban bűnösnek találták Müller Péter Sziámit

D MTI20120805028
2022.03.14. 15:33

Müller Pétert 2018-ban bűnösnek mondták ki testi sértés kísérlete miatt, az ítéletben megrovásban részesítették, majd a polgári perben tavaly novemberben a bíróság megállapította, hogy cselekményével megsértette a bántalmazott egészséghez, testi épséghez fűződő személyiségi jogát, valamint emberi méltóságát.

Emiatt jogerősen nyolcszázezer forint, kamattal növelt, nem vagyoni kártérítésre és 525 ezer forint perköltségre, illetve bocsánatkérésre is kötelezték 

– írja a Blikk.

A lap azt írja: az eset még 2009 márciusában történt. A sértett egy fővárosi szórakozóhelyre ment az egyik barátjával, ahol ott volt Müller Péter is, akivel addigra már megszakadt a kapcsolatuk. Egy régebbi konfliktusuk miatt vitába keveredtek, a nő meg akarta mutatni Sziáminak azon írásait, amelyek korábbi kapcsolatukról és a szakításukról szóltak, ám a zenész ledobta őket, és ököllel állcsúcson ütötte őt. A sokkos állapotba kerülő nőhöz sem mentőt, sem rendőrt nem hívtak, az esetről az akkor készült kamerafelvételek sem kerültek elő. A sértett még aznap felhívta a 107-es segélyhívót, látleletet vetetett, majd feljelentést tett a rendőrségen.

Az ütés miatt a hölgy súlyos sérüléseket szenvedett: három fogából is letörtek darabok, az álla felszakadt, elharapta a nyelvét, agyrázkódása lett, megrándult a nyaka, valamint torticollis alakult ki nála, ami miatt nem tudta egyenesen tartani a nyakát és a fejét.

A Blikk információi szerint a mai napig pszichológushoz jár, nyaki sérülése azóta is rendszeres speciális kezelést igényel.

A lap úgy tudja, az eset után ugyan Sziámi felhívta őt, de semmilyen megbánást nem tanúsított és bocsánatot sem kért. Bár a bíróság döntése után a kártérítés kifizetése megtörtént, a bocsánatkérés viszont a portál információi szerint nem teljesült maradéktalanul – a lap úgy értesült, Müller Péter mindössze egy sajnálkozó mondatot küldött a nőnek, ami nem utalt közvetlenül a bántalmazásra, és a megbánást és az őszinteséget is hiányolta belőle a nő. 

A lap kereste a zenészt, de nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

(Borítókép: Müller Péter Sziámi a 20. Sziget Fesztiválon 2012. augusztus 5-én. Fotó: Nyikos Péter / MTI)