Kórházból üzent, komoly műtéten van túl az Omega gitárosa

D MTI20160822007
2022.04.06. 10:51
Molnár György Elefánt egyenesen a betegágyáról nyugtatta meg az érte aggódókat, miután húgyhólyagrákja miatt komoly beavatkozáson esett át a napokban.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, a gitárosnál még 2018-ban diagnosztizáltak először daganatos elváltozást, amikor szívproblémái miatt kórházba került. Akkor ugyan úgy tűnt, sikerült legyőznie a kórt, a betegség azonban nemrég kiújult, emiatt volt szükség a komoly műtétre. 

Egy súlyos műtéten vagyok túl, ami a korábbi mozgásszervi problémámmal nincs összefüggésben. Öt nappal ezelőtt műtöttek, de még mindig fáradtnak érzem magam, és sokat alszom. Nagyon kedvesek és segítőkészek a kórházban, próbálnak »összeszedni«, több-kevesebb sikerrel, de már jobban vagyok. Még egy hétig biztosan bent leszek, és remélem, hogy akkor tényleg hazamehetek

– nyilatkozta a sokak által csak Elefántként ismert zenész a Borsnak

A lábadozó gitáros mellett már csak egy élő tagja van az ikonikus Omega együttesnek, a dobos Debreczeni Ferenc. A zenekar az elmúlt években több oszlopos tagját is veszítette, a billentyűs Benkő László 2020-ban, egy hónappal később a basszusgitáros Mihály Tamás, 2021 decemberében pedig az együttes fontembere, Kóbor János halt meg

Az Omega tiszteletére augusztus 12–14. között rendeznek egy fesztivált Őriszentpéteren, amin zenésztársaik adják majd elő a zenekar legikonikusabb slágereit, így az együttes mellett a rajongók is reménykednek abban, hogy a lábadozó Molnár is részt tud majd venni az eseményen.

(Borítókép: Molnár György 2016. augusztus 21-én. Fotó: Biró István / MTI)