Ezúttal a Paloznaki Jazzpikniket mutatja be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és az Index a Mol Nagyon Balaton podcastben. Ördög Nóra beszélgetőtársa Valde Orsolya fesztiváligazgató és Ferencz Péter Dávid „Peet”, a Peet Project frontembere, aki egyébként állandó fellépő a rendezvényen.

Augusztus 4. és 6. között zajlanak a programok a Jazzpikniken Paloznakon, amely az évek során komoly fesztivállá nőtte ki magát. Valde Orsolya fesztiváligazgató szerint – aki végzettségét tekintve egyébként jogász – a rendezvény teljesen organikusan fejlődött. Már a második Jazzpiknikre is nagy sikerként emlékszik vissza, miután Fábián Juli is igent mondott a felkérésükre, és fellépett a fesztiválon. 

Az egészet igazából szenvedélyből kezdték el szervezni, azonnal a mély vízbe ugorva, de Ferencz Péter Dávid „Peet” szerint pont ez adja a fűszerét a fesztiválnak, ettől igazán jó a Jazzpiknik.

Olyan közegben mozgunk a Jazzpikniken, amilyenre egyébként vágynánk. Ahogy azok a fiatalok is, akik a szórakozásban a magas színvonalat meg a kulturált szórakozást keresik. Sok pogózásra nem kell számítani a Jazzpikniken, de azért táncra lehet számítani, mi is elég agresszíven szoktuk megtáncoltatni a koncertjeinken a közönséget 

– mondta Ferencz Péter Dávid, hozzátéve: a fesztiválhimnuszhoz külön koreográfiát is kitaláltak. 

A beszélgetésből mindemellett az is kiderül, hogy

  • mit szólt Paloznak a fesztivál növekedéséhez;
  • mi okozott pánikot Rick Aestly fellépésénél;
  • hogyan próbálja a Peet Project és a Jazzpiknik újraértelmezni a jazz fogalmát;
  • mivel csábítják Paloznakra a sztárfellépőket, és hogyan kezelik, ha valaki utolsó pillanatban mondja le a fellépését;
  • miben lesz más a jubileumi, 10. Jazzpiknik., mint a korábbiak. 

Hamarosan jelentkezünk podcastsorozatunk újabb részével, tartson velünk akkor is!