Ma 58 éves Hollywood legszerethetőbb figurája – de mennyit tud Keanu Reevesről?

GettyImages-1401105023
2022.09.02. 05:44

Hollywood legszerényebb és legszerethetőbb figurájaként tartják számon, filmjeiért és karakteréért rajonganak a mozinézők, mégis kevés boldogság jutott neki az életben – ma ünnepli 58. születésnapját Keanu Reeves.

Az angol–kanadai színészt a legtöbben a Féktelenül- vagy a Mátrix-filmek miatt ismerhették meg, a kilencvenes évek közepétől pedig szinte nincsen esztendő, amikor ne tűnne ki valamilyen nemes vagy különleges cselekedettel a hétköznapokból. Rendkívül szerény életet él – így autója sincsen –, gyakran találkozhatnak vele a metrón a rajongók, sőt volt, hogy évekig inkább szállodában élt, mert nem akart házat vásárolni.

Eddigi életét sorozatos tragédiák övezték, édesapja fiatal korában börtönbe került, jóbarátja túladagolta magát, volt barátnője, Jennifer Syme pedig elvetélt, majd néhány évre rá autóbalesetben elhunyt – nem sok boldogság jutott Reevesnek.  A színész a sorozatos fájdalom és csalódás ellenére is pozitív ember maradt, a filmvásznon játszott karaktereiért pedig töretlenül rajonganak a filmek szerelmesei. Azt, hogy mit tud még a Mátrix-filmek Neójáról, mindenki John Wickjéről, az Index mai kvízében Ön is tesztelheti! 

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Keanu Reeves. Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images Hungary)