Nem teljesült Klapka Dennis végakarata

IMG 9511
2022.09.08. 12:15

Klapka Dennis 34 éves korában hunyt el egy hónappal ezelőtt, mikor épp egyik barátjánál volt. A komoly egészségi gondokkal küzdő örökös epilepsziás rohamot kapott, és hiába hívták ki a mentőket, már ők sem tudtak segíteni rajta. Bár a férfi azt szerette volna, hogy szeretett édesanyja, Mary Zsuzsi mellett leljen végső nyughelyére, a Blikk információi szerint ez mégsem teljesült. 

Ahogy azt a lap megtudta, Klapka Dennist szerda délelőtt fél 11-kor kísérték utolsó útjára a Fiumei úti sírkertben. A búcsúztatón öt testvérén kívül három barátja vett részt, egyikük pedig felháborodását fejezte ki a temetést követően. Mint kifejtette, a szertartást Klapka György legkisebb gyermeke, Sandy intézte, azonban senkinek nem akarta elmondani, mikor és hol lesz.

Mint hozzátette, a férfinak sok barátja volt, akik mind szerettek volna ott lenni, ám mégsem így alakult, mivel a temetés előtt két nappal tudták meg a részleteket. Ennek volt köszönhető az is, hogy csak három barátja tudott elmenni a búcsúztatóra. Mint mondta, amit ott tapasztalt, nagyon felháborította, mivel „ez a temetés nem volt méltó Dennishez”.

Én úgy tudtam, a hamvasztás után urnás temetés lesz, és nagyon meglepődtem, amikor láttam, hogy szétszórják a földi maradványait. Ez megrázott és kiborított, hiszen mindenki tudta, hogy Dennisnek egyetlen kívánsága volt csupán, szeretett volna az édesanyja mellett nyugodni a halála után, mivel ő volt a legfontosabb ember az életében, akinek az elvesztésén sosem tudta magát túltenni. Ezt Sandy is pontosan tudta, mégsem vette figyelembe

– mondta Klapka Dennis egyik barátja, illetve hozzátette, a férfi eleget küzdött a démonjaival élete során, és még a halála után sem nyugodhat békében, úgy, ahogyan ő szerette volna. 

Ahogy arról a barát beszámolt, a szertartás menetével sem voltak elégedettek, mivel összesen 12 percig tartott, amin látszott, hogy minél hamarabb szeretnének a végére érni. Azonban akadt más is, ami nemtetszést váltott ki. 

Egy pap mondott beszédet, aminek a végén hosszasan taglalta, hogy Dennis élete mennyire félrecsúszott. Nekem ez sem tetszett, hiszen bármennyire is voltak mélypontjai, ő egy nagyon szeretetre méltó, segítőkész ember volt, de erről sajnos nem sok szó esett. A testvérei mind ott voltak, még azok is, akik Németországban élnek, de rezzenéstelen arccal álltak végig egymás mellett, nem igazán látszódott rajtuk a gyász

– jegyezte meg, ahogy amellett is szót emelt, mennyire sajnálja, hogy a férfi barátai, akik nem vettek részt a szertartáson, utólag nem róhatják majd le kegyeletüket, mivel Klapka Dennisnek nincs síremléke.

(Borítókép: Klapka Dennis 2010. április 2-án. Fotó: RTL Sajtóklub)