Holtan találták a 18 éves katonát, aki II. Erzsébet koporsóját védte

GettyImages-1243362557
2022.10.01. 18:58
Laktanyájában találták meg egy 18 éves fiúnak, Jack Burnell-Williamsnek a holttestét, aki a néhai uralkodó, II. Erzsébet temetése alatt őrizte a koporsót.

A Sun információi szerint a 18 éves Jack Burnell-Williamst – a Household Cavalry egység és a Blues and Royals ezred katonáját – holtan találták a londoni Hyde Parknál található laktanyájában.

A mentőket, illetve a hatóságokat helyi idő szerint 15.48-kor riasztották a helyszínre, ám ők csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az eddigi információk szerint az idegenkezűséget kizárták, azonban hivatalos bejelentés még nem érkezett arról, mi is okozta pontosan a halálát.

A fiú édesanyja, a 42 éves Laura a Facebook-oldalán osztott meg egy bejegyzést fia elvesztésével kapcsolatban:

Soha nem gondoltam, hogy ezt mondom, de mindannyiunk szíve összetört csodálatos fiunk, Jack Williams tegnapi hirtelen halála miatt.

Ahogy arról a brit lap beszámolt, a 18 éves  Jack Burnell-Williams a katonai egység újoncának számított, ám már kezdőként is kulcsszerepe volt. Többek között ő védte II. Erzsébet királynő koporsóját a temetésen, amíg a menettel a westminsteri apátságból eljutottak a Wellington-diadalívig. Feltételezik, hogy számos más ünnepi rendezvényen is részt vett a nemzeti gyász idején.

(Borítókép: Katonák kísérik II. Erzsébet koporsóját 2022. szeptember 19-én Londonban. Fotó: Zac Goodwin / WPA / Pool / Getty Images)