Martin Luther King segítette a világra Julia Robertset

32AH7V4-highres
2022.10.31. 13:25
A napokban töltötte be 55. születésnapját Julia Roberts amerikai színésznő, aki egy érdekes történetet mesélt el a családja és Martin Luther King kapcsolatáról.

Julia Robertset a legnevesebb színésznők között tartják számon, akinek a Micsoda nő! című filmben játszott szerepe hozta el a várva várt sikert, és azóta sem merült feledésbe. Roberts a napokban, október 28-án lett 55 éves, és a születésnapja alkalmából számtalan köszöntést kapott. Az egykori amerikai elnök, Barack Obama korábbi tanácsadója, Zara Rahim például a Twitter-oldalán osztott meg egy HISTORYTalks-interjúrészletet. A beszélgetésre még szeptemberben került sor, amelyben a színésznő egész érdekes információkat árult el a születésével kapcsolatban.

Ahogy az a felvételen hallható, Roberts arról számolt be, hogy a szülei nem tudták kifizetni a születésével járó kórházi költségeket, azonban Martin Luther King családja kisegítette őket. 

A King család fizette a kórházi költségeimet, Martin Luther King és Coretta. Kihúztak minket a bajból 

– jelentette ki a színésznő.

Roberts mindemellett azt is kiemelte, hogy a két család kapcsolata akkor vált szorossá, amikor Martin Luther King gyermekei elkezdtek tanulni a szülei atlantai színészképző iskolájában. Mint mondta, egyik nap Coretta felhívta az édesanyját, és megkérdezte, felvennék-e a gyerekeiket, mivel nem találtak olyan helyet, ahova befogadnák őket. 

Anyám azt mondta: »Persze, jöjjenek át«, és így mind barátok lettek

–  emlékezett vissza. 

(Borítókép: Loic Venance / AFP)