Schobert Norbertnek harminc napja van a 40 milliós gigabüntetés kifizetésére

DSC6231
2023.05.09. 12:31
Nincsen könnyű helyzetben az ország legismertebb fitneszguruja, Schobert Norbert és cége, mivel a GVH által kiszabott, 40 millió forintos gigabüntetés befizetésére mindössze 30 napos határidőt kapott. Az üzletember a bírság miatt úgy döntött, az egészséges életmód hirdetésével felhagy, és visszavonul, ehelyett pedig családjára és felesége, Rubint Réka üzletére szeretne koncentrálni.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Schobert Norbert cégét, a Norbi Update-et 40 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal, ami padlóra küldte a fitneszgurut, elkeseredettségében pedig úgy döntött, visszavonul.

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata szerint a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, többek között a termékek hatásairól, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről. A vállalkozás együttműködött a hatósággal, és elismerte a jogsértést, ezzel 40 millió forintra mérsékelték a bírságot.

A büntetés miatt teljesen elkeseredett, majd visszavonulását is bejelentő fitneszguru-üzletember most a Rádió 1 Balázsék című műsorában beszélt arról, hogyan élte meg az elmúlt hetek történéseit, és mi lesz így visszavonulását követően a vállalkozással. 

Meg vagyok rogyva, mit titkoljam el. Sajnálom. A kommunikációtól vonulok vissza, nem fogok Facebookon videókat közzétenni, és az egészséges ételekről sem fogok posztolni, mert erre már jogszabályilag nem lesz lehetőség

– mondta Sebestyén Balázséknak, utalva arra, hogy az EU-s jogszabályok olyan szinten szigorodtak, hogy ha bárkit feljelenthetnek, aki egészséges terméket reklámoz, míg a diabetikus kifejezést teljesen meg is szüntették.

Problémáit tovább tetézi, hogy a Gazdasági Versenyhivatal által kiszabott 40 millió forintos büntetést rendkívül rövid időn belül be kell fizetnie az illetékes hivatalnak. 

30 nap van a büntetés befizetésére, de elvileg lehet kérni részletfizetést. Én tényleg elfásultam ebben az egész történetben, 30 éve kezdtem a fitnesszel foglalkozni, 26 éve vagyok a médiában, és azt gondolom, elsőként csináltam Magyarországon 20 éve a hozzáadott cukrot nem tartalmazó pudingot is

– ecsetelte Schobert, utalva arra, hogy ő teremtette meg idehaza ezt az életmódot, amelyet most egy tollvonással semmissé tettek.

Családjára és az edzések megtartására fókuszál 

Hiába vonul azonban vissza a médiától és az egészséges életmód ily módon való népszerűsítésétől, az edzésekkel nem szeretne leállni. 

A táborokban van beírt órám, én képesnek érzem magam fizikailag arra, hogy megtartsam ezeket, de logikus, hogy nem olyan lesz, mint 30 éves koromban… Nagyon szépen felépültem a stroke-omból, odafigyelve menni fog ez

– mesélt a terveiről az üzletember. 

A testmozgás és a táborok mellett idejét családjának szeretné szentelni. 

A családommal fogok foglalkozni a következő időszakban, van három nagyon tehetséges gyerekem, és a feleségemet fogom támogatni. A Rékára 10 évet szánok, hogy mögötte álljak üzletileg, emberileg, hogy segítsem a munkáját. A céget pedig megpróbálom nem elengedni!

– idézte a Kiskegyed

(Borítókép: Schobert Norbert 2021. szeptember 8-án. Fotó: Gorondy-Novák Edit / Index)