Halálos betegségben szenved Shannen Doherty, azt is tudni, hány éve lehet még

2023.06.08. 08:36
Shannen Doherty, a Bűbájos boszorkák és a Beverly Hills 90210 sztárja kedden jelentette be, hogy negyedik stádiumban lévő mellrákja januárban átterjedt az agyára. A színésznő felvételeket is megosztott magáról a műtőben, amint az orvosok sugárkezeléshez készítik elő.

Az agyi áttét rendkívüli szövődmény; a mellrákos betegek mindössze 10-15 százalékát érinti, akik általában bele is halnak a diagnózist követő két éven belül.

Kezelésére sugárterápiát alkalmaznak az onkológusok, melyet néhány hét alatt legalább tíz alkalommal ismételnek meg. Jelenleg ez a leghatásosabb eljárás az agyi áttétes mellrák ellen, és ez is csak körülbelül hat hónappal hosszabbíthatja meg a páciens életét – írja a Daily Mail.

A Doherty kezeléséről készült felvételeken az látszik, ahogyan a színésznő sírni kezd, miközben az orvosok az arcára illesztenek egy hőre táguló speciális maszkot, mely az arc és a fej helyben tartását szolgálja a beavatkozás közben. A cikkből az is kiderült, hogy a betegségnek legfeljebb öt év a túlélési aránya.

Január 12-én került sor az első sugárkezelésre. Egyértelműen látható, mennyire féltem, mivel nagyon klausztrofóbiás vagyok

– fűzte a felvételekhez.

Az 52 éves Shannen Dohertynél először 2015-ben diagnosztizáltak mellrákot, mely már ekkor átterjedt a nyirokcsomóira. A színésznő az évek folyamán masztektómián, kemoterápiás és sugárkezeléseken is átesett.

Doherty a magánéletében is nehéz időszakon megy át. Mint megírtuk, 11 év után elválik férjétől, Kurt Iswarienktótól, akivel már január óta külön élnek. A különválás tehát pont abban a hónapban történt, mikor a színésznő átesett az első agyi áttétes sugárkezelésén.