Lang Györgyire emlékeztek a Fővárosi Állat- és Növénykertnél

PAP 5638
2023.06.13. 19:52
Kedd este, zárás után egy kis részt még megnyitottak a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kivételes alkalom Lang Györgyi emlékéért szólt, ugyanis barátai és rajongói itt róhatták le tiszteletüket a május 20-án elhunyt énekesnő előtt.

Az énekesnő, műsorvezető, színésznő, a Pa-Dö-Dő együttes tagja május 20-án, 66 éves korában halt meg otthonában, barátai és családja körében. Lang Györgyi 28 éves kora óta szenvedett sclerosis multiplexben, 2021-ben pedig sztrókot kapott. Halála megrázta a magyar művészvilágot, sokan emlékeztek meg az énekesnőről.

A búcsúztatás és megemlékezés időpontját és helyszínét Lang Györgyi barátja és zenésztársa, Falusi Mariann tette közzé hivatalos Facebook-oldalán.

Búcsúzzunk el közösen Györgyitől úgy, ahogy ő akarná, és emlékezzünk rá együtt, vidáman

– írta az énekesnő.

A megemlékezésre június 13-án este 7 órától várták Lang Györgyi barátait, volt kollégát, tisztelőit. Rengetegen érkeztek, negyed nyolc körül már több mint háromszázan gyűltek össze a helyszínen – ekkor Falusi Mariann bejelentette, hogy több embert már nem tudnak beengedni az állatkert főterére.

A jelenlévőknek – akik között Gyurcsány Ferenc, Gréczy Zsolt, Geszti Péter, Kulka János, Szinetár Dóra és Csonka András is ott volt – Lang Györgyi ajándékaként a művésznő kaktuszait osztották szét, illetve kavicsokra lehetett festeni. 

A téren kitettek egy képet Lang Györgyiről, akinek az egyik kaktuszát elhelyezik majd az állatkertben, a festett kavicsokkal együtt. A jelenlévők meghallgathatták a művésznő egyik dalát, illetve az utolsó kívánságait. Ezt követően két színész, Fullajtár Andrea és Göndör László róla szóló megemlékező üzeneteket és posztokat olvasott fel. 

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)