Csodával határos, de Gálvölgyi János napokon belül újra színpadra léphet

2023.06.14. 08:19
A Kossuth-díjas színművész május elején légzési nehézségekkel küzdött, ezért családja kórházba szállította, ahol lélegeztetőgépre került. Gálvölgyi János betegsége utáni első fellépéséről a Pintér Béla és Társulata osztotta meg a jó hírt.

Korábbi sajtóértesülések alapján úgy tűnt, hogy az ismert színész újbóli szerepléséhez még sok időre lesz szükség. Gálvölgyi János a jelek szerint nem várt sokáig a visszatéréssel, ugyanis a Pintér Béla és Társulata kedden jelentette be Facebook-oldalán, hogy pénteken újra színpadra lép a Kossuth-díjas színművész.

Mint írták, Gálvölgyi Jánost Marsall, valamint Rohácsi úr szerepében láthatják a nézők a június 16-i, 17-i és 28-i Marshal Fifty-Sixben, illetve a június 19-i és 20-i Kaisers TV, Ungarnban.

Ahogy az Index beszámolt róla, Gálvölgyi János Kossuth-díjas színművész május 10-én, szerdán lett rosszul, légzési nehézségekkel küzdött, ezért családja kórházba vitte, ahol lélegeztetőgépre kerültA család közlése szerint az ismert művész állapota súlyos, de stabil volt. 

Az ügyben vizsgálat is indult, amelyből kiderült, hogy hibázott a mentésirányító. Gálvölgyi János tüdeje és a légzése fertőzés miatt omlott össze, ezért életveszélyes állapotba került. Volt, amikor egy hajszálon múlt az élete.

A színész a kórházban is próbálta megőrizni híres humorérzékét, például komikusnak látta magát, amikor egy járókerettel kellett szelnie a folyósokat, amire egy oxigénpalack volt akasztva.Gálvölgyi Jánost ilyenkor egy ápoló követte tolószékkel, ha véletlenül összeesne.

Mielőtt kórházba került, Gálvölgyi János a Sunday Brunch vendége volt, amelyben többek között arról is beszélt, hogy mit gondol a dilettantizmusról, a politikai szerepvállalásról és a bohócokról. Az adás itt megtekinthető: