Szobor készül George Michaelről

GettyImages-1066886854
2023.07.03. 15:34
A hírek szerint zöld utat kapott a néhai énekes családjának kezdeményezése, akik már évek óta egy róla készült szobrot szeretnének elhelyezni egykori vidéki birtokának környékén, aminek a helyiek nemigen örülnek.

Június 25-én töltötte volna be 60. életévét George Michael, akit 2016 karácsonyán találtak holtan az ágyában, az angliai Goring-on-Thames községben található nyaralójában. A családja már 2018-ban beadott egy kérelmet arra vonatkozólag, hogy az elhunyt énekes tiszteletére hadd emeljenek egy szobrot a birtokon. A halálát követően ugyanakkor a rajongók megszállták az alig több mint háromezer lakost számláló Goring-on-Thamest, így a lakosok attól tartottak, ha egy szobrot is elhelyeznek ott, az csak még több bámészkodót fog vonzani az apró faluba.

Bár a helyiek miatt némi ellenállásba ütközhettek, a legújabb hírek szerint George Michael családja öt év után zöld utat kapott a helyi önkormányzattól, akik beadták a derekukat. 

Ahogy a Sun megírta, hamarosan nekilátnak a szobor elkészítésnek, amelyet Laura Lian szobrásznő fog megalkotni, aki nemrég találkozott az énekes gyermekkori barátjával, Andros Georgiouval a birtokon, ahova az emlékművet tervezik. Egy forrás elmondása szerint a famíliát izgatottsággal tölti el, hogy végre nekiláthatnak a feladatnak. 

Egy barát mutatta meg George birtokát Laurának, akinek szerették a korábbi munkáit is, köztük David Bowie és John Lennon alakjait. Mindenki alig várja, hogy egyszer leleplezhessék a szobrot Goringben

– mondta a bennfentes. 

(Borítókép: George Michael 1988-ban. Fotó: Michael Putland / Getty Images)