Enyhítettek Fekete Dávid házi őrizetén

2023.07.07. 12:22
Enyhítettek a házi őrizet szabályain, mostantól Győr közigazgatási területén belül szabadon mozoghat a csalás miatt őrizetben lévő Fekete Dávid. Az énekes az enyhítésnek köszönhetően több időt tud majd ikerfiaival tölteni, ráadásul énekesi karrierjét is feltámaszthatja.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, a népszerű tehetségkutató, a Megasztár korábbi versenyzőjét, Fekete Dávidot még 2021 májusában vette őrizetbe a rendőrség, miután az énekes körül egyre nagyobb volt a botrány, többen állították, hogy anyagilag megkárosította őket.

Fekete Dávid „2017 nyarától kezdődően járművek adásvételével kapcsolatban követett el csalásokat és sikkasztásokat, egyre fenyegetőbb anyagi helyzete miatt kölcsönöket vett fel magánszemélyektől, illetőleg egy banktól is. Az összegeket ismeretlen célra fordította, majd az eladósodott cégét egy – általa is tudottan halálos betegségben szenvedő – személynek értékesítette” – írta az ügyészség honlapja.

Most csütörtökön a bíróság és az ügyészség azt az indítványt is megvizsgálta, amelyben Fekete és jogi képviselője szabadlábra helyezését, egyúttal a házi őrizet feloldását kérte.

A bíróság végül úgy döntött, enyhítenek az énekest érintő intézkedéseken, és a házi őrizet feltételein is, így

MOSTANTÓL GYŐR KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN SZABADON MOZOGHAT, ILLETVE BÁRMIKOR ELMEHET AZ IKERFIAIÉRT LÉBÉNYBE, AHOL ÉLNEK.

Az új határozatnak köszönhetően sokkal több időt tud majd az énekes gyerekeivel tölteni, így újra teljes értékű édesapaként lehet jelen az életükben. 

Ez lehetővé teszi, hogy amint lehet, az utam a kisfiaimhoz vezessen. Alig várom, hogy megölelhessem őket, és végre nemcsak otthon, a négy fal között lehetek velük, de elmehetünk a játszótérre is, vagy sétálni a Duna-parton. Azaz megélhetek velük minden olyan élményt, amit eddig a korlátozásom miatt nem tudtunk. Végre lehetnek valódi apa-fia programjaink

– nyilatkozta a Blikknek a döntést követően Fekete Dávid.

A gyerekeivel való találkozás öröme mellett a házi őrizet szabályainak enyhítésével énekesi karrierjének felélesztését is tervezi már, bár egyelőre csak Győrben tud majd fellépni. 

Már most rengeteg felkérés van, amire egyáltalán nem számítottam. Az ország különböző pontjaira szólnak, ahová egyelőre nincs lehetőségem eljutni, de utánanézünk majd, jogilag ez megoldható-e

– tette hozzá.