Elvette 27 éves párját a daganattal küzdő Dolph Lundgren

GettyImages-1318230577
2023.07.20. 20:34
Hiába az évek óta az életét megkeserítő daganatos betegség, Görögországban összeházasodott párjával a 65 éves Dolph Lundgren. A svéd színésznél még 2015-ben diagnosztizáltak veserákot, amely a műtét ellenére 2020-ban kiújult, így újabb beavatkozásra és gyógyszeres kezelésre volt szüksége – orvosai 2-3 évet jósoltak csak neki. Minderre láthatóan fittyet hány Lundgren, aki mostantól házas emberként folytathatja a betegség elleni küzdelmet.

Ahogyan arról az Index is írt korábban, a legtöbbek számára a Rocky-fimekből ismert Dolph Lundgrennél először 2015-ben, majd 2020-ban diagnosztizáltak daganatos megbetegedést, többször megműtötték, legutóbb hat daganatot távolítottak el a szervezetéből.

Annak ellenére, hogy orvosai 2021-ben azt mondták neki, hogy két-három éve lehet csak hátra, a 65 éves színész és orvosi csapata azóta azon van, hogy zsugorítsák a daganatok méretét. 

Lundgren pedig láthatóan ténylegesen reménykedik a felépülésében, olyannyira, hogy a hétvégén megházasodott, elvette 27 éves barátnőjét, Emma Krokdalt. 

Úgy döntöttünk, hogy megünnepeljük szerelmünket a mikonosi villánkban, a családunkkal és néhány közeli barátunkkal. A Covid és a kihívásokkal teli orvosi kezelések hosszúsága miatt sokszor el kellett halasztanunk az esküvőt, de most úgy éreztük, végre itt az ideje, hogy megünnepeljük a szerelmet, az életet és a boldogságot az istenek földjén

– nyilatkozta a pár a People-nek, amely 2020-ban jegyezte el egymást. 

A friss házasok valószínűleg komolyan is gondolják az egészségben-betegségben sorokat tartalmazó esküt, hiszen azután kezdtek randevúzni, hogy a színésznél 2015-ben veserákot diagnosztizáltak. 

Betegségét egészen idén májusig titokban is tudta tartani, ám akkor az „In Depth With Graham Bensingerrel” című műsorban őszintén beszélt egészségi problémáiról.

Találtak egy daganatot a vesémben és kivették... Aztán biopsziát csináltak, és rákos volt. Ezt követően félévente megvizsgáltak, és nagyjából öt évig minden rendben is volt

– mesélte akkor.

A rák 2020-ban hat daganattal jelentkezett a májában és a veséjében, amelyről akkoriban a színész újdonsült felesége így beszélt: 

Nagyon fájt a szája, a keze, a lába, és nem tudott enni semmilyen meleg, hideg vagy fűszeres ételt. Nagyon sokat fogyott ekkor, mert szinte semmilyen tápanyagot nem tudott bevinni

– mondta. 

A 65 éves színész elmondása szerint orvosainak köszönhetően daganatai 90 százalékkal csökkentek, és szerencsésnek érzi magát, hogy életben van – mostantól pedig már a házaséletet is élvezheti.

(Borítókép: Emma Krokdal és Dolph Lundgren 2021. május 15-én. Fotó: John Medina / Getty Images for Childhelp)